七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社

 下文是关于七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社相关内容,希望对你有一定的帮助:

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【一】:数学七年级上册寒假作业答案2016年

学期时间已经完结,迎来了寒假生活,家长在在学期中一定督促孩子认真完成作业和注意学期安全。查字典数学网初中频道为大家提供了数学七年级上册寒假作业答案,供大家参考。参考答案:一、必做作业:1.B 2 .D 3.C 4..B 5.D 6.C 7.C 8.A 9.A 10..B 11.黄; 12.1;13.8.; 14.20;15.7n+8,50;16.7[3-(-3) 17.(1)-0.7;(2)19.50,1+3+5+7++(2n+1)=n220.(1)顾客乙买两箱鸡蛋节省的钱2(1412)4(元)顾客乙丢掉的20个坏鸡蛋浪费的钱1218.2; 3208(元) 30因为4元8元, 所以顾客乙买的两箱鸡蛋不合算.(2)设顾客甲买了x箱鸡蛋.由题意得:12x214x96.解这个方程得:x6,6301810(个)二、选做作业10021.20或 3欢迎大家去阅读由小编为大家提供的数学七年级上册寒假作业答案大家好好去品味了吗?希望能够帮助到大家,加油哦!

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【二】:2017-2018年度七年级上册学期英语寒假作业(8份)

七年级英语寒假作业一

一、单项选择

( ) 1. ---_______ is your father? --- He‟s fine

A. How old B.How C. What D.Who

( ) 2.---Boys and girls, please sit down . ----____________________.

A. That‟s OK B. NO. Stand up C. Thank you D. That‟s all right

( )3. Mum, _________ my friend Jane.

A. this‟s B. it is C. this is D. he is

( )4. _______are in the same class.

A. You, he and I B. I, you and he C. You, I and he D. He, you and I

( ) 5. There _______ a pen and two rubbers in the pencil box.

A. am B. is C. are D. be

( )6.What does she look like? She has ________________.

A. a long hair B. many long hairs C. long hair D. long hairs

( )7.--What‟s this ? --It‟s _______. ---What color is it? ---It‟s __________.

A. orange, an orange B. an orange, an orange

C. orange, orange D. an orange, orange

( ) 8. — Where ________ Millie and Lucy ________? — England.

A. is; come from B. do; from C. does; come from D. are; from

( ) 9.Jim, ________ play ________ in the street. It‟s dangerous.

A. doesn‟t, football B. doesn‟t, the football

C. don‟t, football D. don‟t, the football

( )10. —Do you want to play basketball with us? — ________.

A. You‟re welcome B. Thank you very much

C. No, I don‟t think so D. Yes, I‟d love to.

二、完型填空

Sally and Tom are from England but now they live in Nanjing. They study at No.1 Middle School. They are

in the same grade, but in different Their classes begin eight a.m. They have Chinese, Maths and English lessons in the morning. In the

afternoon they have some lessons like Art, Music and P.E. They can English very well, but they aren‟t at Chinese. Miss Yang, their Chinese teacher often helps them their Chinese. They study hard at their lessons.

They both like Chinese culture (文化). Sally likes Chinese drawing and Tom enjoys Chinese Music.

After school they often their classmates. Their classmates are friendly to them. They say they learn

from their teachers and classmates at school. They love their teachers and classmates. They also love their

( )1.

( )2.

( )3.

( )4.

( )5. A. classes A. in A. others A. speak A. bad B. schools B. at B. else B. talk B. well C. lessons C. on C. other C. say C. good D. subjects D. of D. other‟s D. tell D. nice

( )6.

( )7.

( )8.

( )9.

( )10.

三、阅读理解 A. in A. listening A. play A. a lot A. home B. with B. hearing B. chat B. a lot of B. family

A C. about C. listening to C. talk C. many C. school D. on D. hearing from D. play with D. lots of D. clothes

My favourite sport is basketball because it is very exciting. I like basketball because the NBA stars play very well. Basketball is very cheap and it is a good sport for our health. We can grow taller if we play basketball often. Also it keeps me fit. I play basketball three times a week. Most often I play it in my school. I often play it with my friends or I may play it myself. I feel very happy when I play basketball at school with my classmates. Sometimes I play basketball in the playground near my home. Basketball is very easy to play. If you play basketball very well, you can form a basketball team to take part in the competition. If you win the basketball competition, you will have the prize. You may become a famous basketball star.

( )1. I like basketball best because it‟s _______.

A. cheap B. good C. exciting D. famous

( )2. How many times do I play basketball every week?

A. five B. three C. four D. six

( )3. I often play basketball _________.

A. with my parents B. with my friends C. with my cousins D. myself

( )4. Why do I like basketball?

A. Because it‟s cheap B. Because it‟s good for health

C. Because the NBA stars play very well D. A, B and C

( )5. The beat title for the passage is _________.

A. Basketball player B. My favourite sport

C. Basketball star D. My favourite basketball star

B

Li Ping gets up early on weekdays, because he must go to school before 7:30. On Saturday and Sunday, he doesn‟t go to school, so he doesn‟t get up early.

He goes to the Drawing Club at 9:00 on Saturday mornings. He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons, and after supper he watches TV until (直到) midnight.

He doesn‟t get up early on Sundays. Li Ping‟s parents both work on Sundays. Li Ping always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. After that, he goes back home and starts to play football until his parents come back. He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework, so he must do it for three hours. He usually goes to bed at about 11:00 p.m. on Sundays. He often complains (抱怨) he has too much homework to do.

( )6. How often does Li Ping need to get up early?

A. Every day. B. Five days a week.

C. Only at the weekend. D. Every day except on Sundays.

( )7. What does Li Ping do on Sunday mornings?

A. He goes to have lessons. B. He watches TV.

C. He goes to the bookshop. D. He goes to a club.

( )8. When does Li Ping do his weekend homework?

A. On Sunday evenings. B. On Sunday mornings.

C. On Saturday evenings. D. On Sunday afternoons.

( )9. Why does Li Ping have lunch in KFC on Sundays?

A. Because he‟s too busy. B. Because his parents aren‟t at home.

C. Because he gets up too late. D. Because his parents have lunch in KFC.

( )10. Which of these is not right?

A. Li Ping doesn‟t exercise on Sundays.

B. Li Ping watches TV after supper on Saturdays.

C. Li Ping watches too much TV on Saturdays and Sundays.

D. Li Ping goes to bed late on Saturday and Sunday evenings.

四、任务型阅读 (共l0空;每空l分,计l0分)

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

Hi! Do you know the three children? They are in a happy family. Xiao Xue is a

helpful girl. She is beautiful. She likes study. She studies very hard. She gets up early

and finishes her breakfast quickly. Then she goes to school by bike. Liu Xing is a

little lazy. He gets up late and then washes his face, brushes his teeth in a hurry. Then

he goes to the bus stop without breakfast. He usually plays basketball after school. In

the evening, he seldom does homework. He goes to bed late. Xiao Yu is a lovely boy.

He gets up very slowly and then he usually takes a shower before breakfast. He goes to school in his father‟s car. He

五、词汇 根据句意和所给提示,填写正确的单词。

1. Kitty loves___________(dance). She practices it every day.

2. Jimmy wears ___________(glass). He looks cool.

3. The girl dances very (good).

(shop) with you?

5. He is good at ____________ (swim).

6. What colour ____________ (be) her new trousers?

7. Would you like ___________ (have) something to drink?

8. Lisa (go) to school with her sister every day

9. Let him (meet) my teacher, Mr. Wang.

10. I am __________(高兴的) to meet my new friend, Jim.

11. My mother is very (苗条) and beautiful.

12. ___________(每一个人) likes Mr. Zhou‟s English lessons.

13. My (梦想) is to be a good teacher in the future

14. The little girl looks very (讨人喜欢的).

15. Andy wants to join the Football ).

六、短文填词

David is eight. One day his friend Rose to him, "This Sunday is my birthday. Can you come to my es".

mother says, "Yes, you can go, but you food. They will give you some." "All right, Mum." David answers and he his bike.

for some time, and then Rose's mother gives them she forgets David. He waits and waits and then he takes his plate up and asks, "Do you want a plate?"

七、书面表达根据以下提示,以“My best friend ”为题,写一篇60 字左右的短文。

(1)我的好朋友Lucy,15岁, 来自美国,在7年级3班。

(2)个子高且苗条,黑色短发。 (3)爱好打排球。

(4)擅长游泳和绘画等;在学校有许多新朋友。 (5)老师和同学们都很喜爱她。

七年级英语寒假作业二

命题:张梦秋 审核:孙 飞

一、单项选择

( ) 1. --_______ do they go to see their teachers? --Every year.

A. How long B. When C. How often D. How much time

( ) 2. The boy, _______ his father, _______ fishing.

A. like; likes B. likes; likes C. likes; like D. like; like

( ) 3. He never_______ a hat even if (即使) it is in winter.

A. wears

A. and

A. OK B. be in C. in D. puts on ( ) 4. The bike is very old, _______ he likes it very much. B. but C. so C. no D. because D. really

D. /; /

D. about; to

D. are win ( ) 5. --Good news! We will have a party this Friday afternoon. --Oh, _______? B. all right ( )6. My friend Bob likes to play_______ football after_______ lunch. A. the; the B. /; the A. to; to C. the; / ( ) 7. --Who does Millie talk_______ animals_______?--Her classmates. B. about; about C. to; about B. wins C. can win ( ) 8. I hope you_______ the game. A. will to win

A. do ( ) 9. You are so busy. What do you want me_______ for you? B. does C. to do D. doing

( )10.--_______ the girls enjoy_______ this film?--Yes, they______.

A. Does; watching; does B. Do; watching; do C. Do; watch; do D. Does; watch; does

( )11. My father_______ free. He can't play_______ me now.

A. doesn't; to B. isn't; to C. doesn't; with D. isn't; with

( )12. The boy draws very_______, so the picture looks very_______.

A. good; beautiful B. good; beautifully C. well; beautifully D. well; beautiful

( )13. Playing computer games_______ a lot of_______.

A. are; funs B. is; fun C. are; fun D. is; funs

( )14. Everyone_______ here. Let's_______ our class.

A. is; begin B. are; to begin C. is; to begin D. are; begin

( )15. He is_______ the Music Club. He_______ music.

A. on; enjoy listening B. on; enjoys listenning to C. in; enjoies D. in; enjoys listening to

( )16. --What_______ does he have in his schoolbag? --_______ money.

A. other; Many B. others; Lots C. else; Lot of D. else; A lot of

( )17. Her classmates_______ her. And she_______ likes them.

A. like all; too B. all like; also C. like all; also D. all like; too

( )18. Linda with her parents_______ Shandong.

A. live in B. lives in C. to live D. are living

( )19. He doesn't look_______ today. We must_______ him.

A. well; look after

A. Yes, we do

二、完形填空

B. good; looks for C. well; looks at D. good; look like B. Sorry, we don't C. No, I don't D. Good idea ( )20. --Let's fly kites! -- _______.

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【三】:2016-2017年度七年级上册学期英语寒假作业(8份)

七年级英语寒假作业一

一、单项选择

( ) 1.---Boys and girls, please sit down . ----____________________.

A. That‟s OK B. NO. Stand up C. Thank you D. That‟s all right

( )2. Mum, _________ my friend Jane.

A. this‟s B. it is C. this is D. he is

( )3.--What‟s this ? --It‟s _______. ---What color is it? ---It‟s __________.

A. orange, an orange B. an orange, an orange七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社。

C. orange, orange D. an orange, orange

( ) 4. — Where ________ Millie and Lucy ________? — England.

A. is; come from B. do; from C. does; come from

( )5. _______are in the same class.

A. You, he and I B. I, you and he C. You, I and he D. He, you and I

( ) 6. There _______ a pen and two rubbers in the pencil box.

A. am B. is C. are D. be

( )7.What does she look like? She has ________________.

A. a long hair B. many long hairs C. long hair D. long hairs

( ) 8. ---_______ is your father? --- He‟s fine

A. How old B.How C. What D.Wh

( ) 9.Jim, ________ play ________ in the street. It‟s dangerous.

A. doesn‟t, football B. doesn‟t, the football

C. don‟t, football D. don‟t, the football

( )10. —Do you want to play basketball with us? — ________.

A. You‟re welcome B. Thank you very much

C. No, I don‟t think so D. Yes, I‟d love to.

二、完型填空

Sally and Tom are from England but now they live in Nanjing. They study at No.1 Middle School. They are

in the same grade, but in different Their classes begin eight a.m. They have Chinese, Maths and English lessons in the morning. In the

afternoon they have some lessons like Art, Music and P.E. They can English very well, but they aren‟t at Chinese. Miss Yang, their Chinese teacher often helps them their Chinese. They study hard at their lessons.

They both like Chinese culture (文化). Sally likes Chinese drawing and Tom enjoys Chinese Music.

After school they often their classmates. Their classmates are friendly to them. They say they learn

from their teachers and classmates at school. They love their teachers and classmates. They also love their

( )1.

( )2.

( )3.

( )4.

( )5. A. classes A. in A. others A. speak A. bad B. schools B. at B. else B. talk B. well C. lessons C. on C. other C. say C. good D. subjects D. of D. other‟s D. tell D. nice D. are; from

( )6.

( )7.

( )8.

( )9.

( )10.

三、阅读理解 A. in A. listening A. play A. a lot A. home B. with B. hearing B. chat B. a lot of B. family

A C. about C. listening to C. talk C. many C. school D. on D. hearing from D. play with D. lots of D. clothes

My favourite sport is basketball because it is very exciting. I like basketball because the NBA stars play very well. Basketball is very cheap and it is a good sport for our health. We can grow taller if we play basketball often. Also it keeps me fit. I play basketball three times a week. Most often I play it in my school. I often play it with my friends or I may play it myself. I feel very happy when I play basketball at school with my classmates. Sometimes I play basketball in the playground near my home. Basketball is very easy to play. If you play basketball very well, you can form a basketball team to take part in the competition. If you win the basketball competition, you will have the prize. You may become a famous basketball star.

( )1. I like basketball best because it‟s _______.

A. cheap B. good C. exciting D. famous

( )2. How many times do I play basketball every week?

A. five B. three C. four D. six

( )3. I often play basketball _________.

A. with my parents B. with my friends C. with my cousins D. myself

( )4. Why do I like basketball?

A. Because it‟s cheap B. Because it‟s good for health

C. Because the NBA stars play very well D. A, B and C

( )5. The beat title for the passage is _________.

A. Basketball player B. My favourite sport

C. Basketball star D. My favourite basketball star

B

Li Ping gets up early on weekdays, because he must go to school before 7:30. On Saturday and Sunday, he doesn‟t go to school, so he doesn‟t get up early.

He goes to the Drawing Club at 9:00 on Saturday mornings. He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons, and after supper he watches TV until (直到) midnight.

He doesn‟t get up early on Sundays. Li Ping‟s parents both work on Sundays. Li Ping always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. After that, he goes back home and starts to play football until his parents come back. He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework, so he must do it for three hours. He usually goes to bed at about 11:00 p.m. on Sundays. He often complains (抱怨) he has too much homework to do.

( )6. How often does Li Ping need to get up early?

A. Every day. B. Five days a week.

C. Only at the weekend. D. Every day except on Sundays.

( )7. What does Li Ping do on Sunday mornings?

A. He goes to have lessons. B. He watches TV.

C. He goes to the bookshop. D. He goes to a club.

( )8. When does Li Ping do his weekend homework?

A. On Sunday evenings. B. On Sunday mornings.

C. On Saturday evenings. D. On Sunday afternoons.

( )9. Why does Li Ping have lunch in KFC on Sundays?

A. Because he‟s too busy. B. Because his parents aren‟t at home.

C. Because he gets up too late. D. Because his parents have lunch in KFC.

( )10. Which of these is not right?

A. Li Ping doesn‟t exercise on Sundays.

B. Li Ping watches TV after supper on Saturdays.

C. Li Ping watches too much TV on Saturdays and Sundays.

D. Li Ping goes to bed late on Saturday and Sunday evenings.

四、任务型阅读 (共l0空;每空l分,计l0分)

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

Hi! Do you know the three children? They are in a happy family. Xiao Xue is a

helpful girl. She is beautiful. She likes study. She studies very hard. She gets up early

and finishes her breakfast quickly. Then she goes to school by bike. Liu Xing is a

little lazy. He gets up late and then washes his face, brushes his teeth in a hurry. Then

he goes to the bus stop without breakfast. He usually plays basketball after school. In

the evening, he seldom does homework. He goes to bed late. Xiao Yu is a lovely boy.

He gets up very slowly and then he usually takes a shower before breakfast. He goes to school in his father‟s car. He

五、词汇 根据句意和所给提示,填写正确的单词。

1. Kitty loves___________(dance). She practices it every day.

2. Jimmy wears ___________(glass). He looks cool.

3. The girl dances very (good).

(shop) with you?

5. He is good at ____________ (swim).

6. What colour ____________ (be) her new trousers?七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社。

7. Would you like ___________ (have) something to drink?

8. Lisa (go) to school with her sister every day

9. Let him (meet) my teacher, Mr. Wang.

10. I am __________(高兴的) to meet my new friend, Jim.

11. My mother is very (苗条) and beautiful.

12. ___________(每一个人) likes Mr. Zhou‟s English lessons.

13. My (梦想) is to be a good teacher in the future

14. The little girl looks very (讨人喜欢的).

15. Andy wants to join the Football ).

六、短文填词

David is eight. One day his friend Rose to him, "This Sunday is my birthday. Can you come to my es".

mother says, "Yes, you can go, but you food. They will give you some." "All right, Mum." David answers and he his bike.

for some time, and then Rose's mother gives them she forgets David. He waits and waits and then he takes his plate up and asks, "Do you want a plate?"

七、书面表达根据以下提示,以“My best friend ”为题,写一篇60 字左右的短文。

(1)我的好朋友Lucy,15岁, 来自美国,在7年级3班。

(2)个子高且苗条,黑色短发。 (3)爱好打排球。

(4)擅长游泳和绘画等;在学校有许多新朋友。 (5)老师和同学们都很喜爱她。

七年级英语寒假作业二

命题:张梦秋 审核:孙 飞

一、单项选择

( ) 1. --_______ do they go to see their teachers? --Every year.

A. How long B. When C. How often D. How much time

( ) 2. The boy, _______ his father, _______ fishing.

A. like; likes B. likes; likes C. likes; like D. like; like

( ) 3. He never_______ a hat even if (即使) it is in winter.

A. wears

A. and

A. OK B. be in C. in D. puts on ( ) 4. The bike is very old, _______ he likes it very much. B. but C. so C. no D. because D. really

D. /; /

D. about; to

D. are win ( ) 5. --Good news! We will have a party this Friday afternoon. --Oh, _______? B. all right ( )6. My friend Bob likes to play_______ football after_______ lunch. A. the; the B. /; the A. to; to C. the; / ( ) 7. --Who does Millie talk_______ animals_______?--Her classmates. B. about; about C. to; about B. wins C. can win ( ) 8. I hope you_______ the game. A. will to win

A. do ( ) 9. You are so busy. What do you want me_______ for you? B. does C. to do D. doing

( )10.--_______ the girls enjoy_______ this film?--Yes, they______.

A. Does; watching; does B. Do; watching; do C. Do; watch; do D. Does; watch; does

( )11. My father_______ free. He can't play_______ me now.

A. doesn't; to B. isn't; to C. doesn't; with D. isn't; with

( )12. The boy draws very_______, so the picture looks very_______.

A. good; beautiful B. good; beautifully C. well; beautifully D. well; beautiful

( )13. Playing computer games_______ a lot of_______.

A. are; funs B. is; fun C. are; fun D. is; funs

( )14. Everyone_______ here. Let's_______ our class.

A. is; begin B. are; to begin C. is; to begin D. are; begin

( )15. He is_______ the Music Club. He_______ music.

A. on; enjoy listening B. on; enjoys listenning to C. in; enjoies D. in; enjoys listening to

( )16. --What_______ does he have in his schoolbag? --_______ money.

A. other; Many B. others; Lots C. else; Lot of D. else; A lot of

( )17. Her classmates_______ her. And she_______ likes them.

A. like all; too B. all like; also C. like all; also D. all like; too

( )18. Linda with her parents_______ Shandong.

A. live in B. lives in C. to live D. are living

( )19. He doesn't look_______ today. We must_______ him.

A. well; look after

A. Yes, we do

二、完形填空

B. good; looks for C. well; looks at D. good; look like B. Sorry, we don't C. No, I don't D. Good idea ( )20. --Let's fly kites! -- _______.

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【四】:2016-2017年度七年级上册学期英语寒假作业(8份)

七年级英语寒假作业一

一、单项选择

( ) 1. There _______ a pen and two rubbers in the pencil box.

A. am B. is C. are D. be

( )2.What does she look like? She has ________________.

A. a long hair B. many long hairs C. long hair D. long hairs

( ) 3. ---_______ is your father? --- He‟s fine

A. How old B.How C. What D.Wh

( ) 4.---Boys and girls, please sit down . ----____________________.

A. That‟s OK B. NO. Stand up C. Thank you D. That‟s all right

( )5. Mum, _________ my friend Jane.

A. this‟s B. it is C. this is D. he is

( )6.--What‟s this ? --It‟s _______. ---What color is it? ---It‟s __________.

A. orange, an orange B. an orange, an orange

C. orange, orange D. an orange, orange

( ) 7. — Where ________ Millie and Lucy ________? — England.

A. is; come from B. do; from C. does; come from

( 8. _______are in the same class.

A. You, he and I B. I, you and he C. You, I and he D. He, you and I

( ) 9.Jim, ________ play ________ in the street. It‟s dangerous.

A. doesn‟t, football B. doesn‟t, the football

C. don‟t, football D. don‟t, the football

( )10. —Do you want to play basketball with us? — ________.

A. You‟re welcome B. Thank you very much

C. No, I don‟t think so D. Yes, I‟d love to.

二、完型填空

Sally and Tom are from England but now they live in Nanjing. They study at No.1 Middle School. They are

in the same grade, but in different Their classes begin eight a.m. They have Chinese, Maths and English lessons in the morning. In the

afternoon they have some lessons like Art, Music and P.E. They can English very well, but they aren‟t at Chinese. Miss Yang, their Chinese teacher often helps them their Chinese. They study hard at their lessons.

They both like Chinese culture (文化). Sally likes Chinese drawing and Tom enjoys Chinese Music.

After school they often their classmates. Their classmates are friendly to them. They say they learn

from their teachers and classmates at school. They love their teachers and classmates. They also love their

( )1.

( )2.

( )3.

( )4.

( )5. A. classes A. in A. others A. speak A. bad B. schools B. at B. else B. talk B. well C. lessons C. on C. other C. say C. good D. subjects D. of D. other‟s D. tell D. nice D. are; from

( )6.

( )7.

( )8.

( )9.

( )10.

三、阅读理解 A. in A. listening A. play A. a lot A. home B. with B. hearing B. chat B. a lot of B. family

A C. about C. listening to C. talk C. many C. school D. on D. hearing from D. play with D. lots of D. clothes

My favourite sport is basketball because it is very exciting. I like basketball because the NBA stars play very well. Basketball is very cheap and it is a good sport for our health. We can grow taller if we play basketball often. Also it keeps me fit. I play basketball three times a week. Most often I play it in my school. I often play it with my friends or I may play it myself. I feel very happy when I play basketball at school with my classmates. Sometimes I play basketball in the playground near my home. Basketball is very easy to play. If you play basketball very well, you can form a basketball team to take part in the competition. If you win the basketball competition, you will have the prize. You may become a famous basketball star.

( )1. I like basketball best because it‟s _______.

A. cheap B. good C. exciting D. famous

( )2. How many times do I play basketball every week?

A. five B. three C. four D. six

( )3. I often play basketball _________.

A. with my parents B. with my friends C. with my cousins D. myself

( )4. Why do I like basketball?

A. Because it‟s cheap B. Because it‟s good for health

C. Because the NBA stars play very well D. A, B and C

( )5. The beat title for the passage is _________.

A. Basketball player B. My favourite sport

C. Basketball star D. My favourite basketball star

B

Li Ping gets up early on weekdays, because he must go to school before 7:30. On Saturday and Sunday, he doesn‟t go to school, so he doesn‟t get up early.

He goes to the Drawing Club at 9:00 on Saturday mornings. He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons, and after supper he watches TV until (直到) midnight.

He doesn‟t get up early on Sundays. Li Ping‟s parents both work on Sundays. Li Ping always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. After that, he goes back home and starts to play football until his parents come back. He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework, so he must do it for three hours. He usually goes to bed at about 11:00 p.m. on Sundays. He often complains (抱怨) he has too much homework to do.

( )6. How often does Li Ping need to get up early?

A. Every day. B. Five days a week.

C. Only at the weekend. D. Every day except on Sundays.

( )7. What does Li Ping do on Sunday mornings?

A. He goes to have lessons. B. He watches TV.

C. He goes to the bookshop. D. He goes to a club.

( )8. When does Li Ping do his weekend homework?

A. On Sunday evenings. B. On Sunday mornings.

C. On Saturday evenings. D. On Sunday afternoons.

( )9. Why does Li Ping have lunch in KFC on Sundays?

A. Because he‟s too busy. B. Because his parents aren‟t at home.

C. Because he gets up too late. D. Because his parents have lunch in KFC.

( )10. Which of these is not right?

A. Li Ping doesn‟t exercise on Sundays.

B. Li Ping watches TV after supper on Saturdays.

C. Li Ping watches too much TV on Saturdays and Sundays.

D. Li Ping goes to bed late on Saturday and Sunday evenings.

四、任务型阅读 (共l0空;每空l分,计l0分)

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

Hi! Do you know the three children? They are in a happy family. Xiao Xue is a

helpful girl. She is beautiful. She likes study. She studies very hard. She gets up early

and finishes her breakfast quickly. Then she goes to school by bike. Liu Xing is a

little lazy. He gets up late and then washes his face, brushes his teeth in a hurry. Then

he goes to the bus stop without breakfast. He usually plays basketball after school. In

the evening, he seldom does homework. He goes to bed late. Xiao Yu is a lovely boy.

He gets up very slowly and then he usually takes a shower before breakfast. He goes to school in his father‟s car. He

五、词汇 根据句意和所给提示,填写正确的单词。

1. Kitty loves___________(dance). She practices it every day.

2. Jimmy wears ___________(glass). He looks cool.

3. The girl dances very (good).

(shop) with you?

5. He is good at ____________ (swim).

6. What colour ____________ (be) her new trousers?

7. Would you like ___________ (have) something to drink?

8. Lisa (go) to school with her sister every day

9. Let him (meet) my teacher, Mr. Wang.

10. I am __________(高兴的) to meet my new friend, Jim.

11. My mother is very (苗条) and beautiful.

12. ___________(每一个人) likes Mr. Zhou‟s English lessons.

13. My (梦想) is to be a good teacher in the future

14. The little girl looks very (讨人喜欢的).

15. Andy wants to join the Football ).

六、短文填词

David is eight. One day his friend Rose to him, "This Sunday is my birthday. Can you come to my es".

mother says, "Yes, you can go, but you food. They will give you some." "All right, Mum." David answers and he his bike.

for some time, and then Rose's mother gives them she forgets David. He waits and waits and then he takes his plate up and asks, "Do you want a plate?"

七、书面表达根据以下提示,以“My best friend ”为题,写一篇60 字左右的短文。

(1)我的好朋友Lucy,15岁, 来自美国,在7年级3班。

(2)个子高且苗条,黑色短发。 (3)爱好打排球。

(4)擅长游泳和绘画等;在学校有许多新朋友。 (5)老师和同学们都很喜爱她。

七年级英语寒假作业二

命题:张梦秋 审核:孙 飞

一、单项选择

( ) 1. --_______ do they go to see their teachers? --Every year.

A. How long B. When C. How often D. How much time

( ) 2. The boy, _______ his father, _______ fishing.

A. like; likes B. likes; likes C. likes; like D. like; like

( ) 3. He never_______ a hat even if (即使) it is in winter.

A. wears

A. and

A. OK B. be in C. in D. puts on ( ) 4. The bike is very old, _______ he likes it very much. B. but C. so C. no D. because D. really

D. /; /

D. about; to

D. are win ( ) 5. --Good news! We will have a party this Friday afternoon. --Oh, _______? B. all right ( )6. My friend Bob likes to play_______ football after_______ lunch. A. the; the B. /; the A. to; to C. the; / ( ) 7. --Who does Millie talk_______ animals_______?--Her classmates. B. about; about C. to; about B. wins C. can win ( ) 8. I hope you_______ the game. A. will to win

A. do ( ) 9. You are so busy. What do you want me_______ for you? B. does C. to do D. doing

( )10.--_______ the girls enjoy_______ this film?--Yes, they______.

A. Does; watching; does B. Do; watching; do C. Do; watch; do D. Does; watch; does

( )11. My father_______ free. He can't play_______ me now.

A. doesn't; to B. isn't; to C. doesn't; with D. isn't; with

( )12. The boy draws very_______, so the picture looks very_______.

A. good; beautiful B. good; beautifully C. well; beautifully D. well; beautiful

( )13. Playing computer games_______ a lot of_______.

A. are; funs B. is; fun C. are; fun D. is; funs

( )14. Everyone_______ here. Let's_______ our class.

A. is; begin B. are; to begin C. is; to begin D. are; begin

( )15. He is_______ the Music Club. He_______ music.

A. on; enjoy listening B. on; enjoys listenning to C. in; enjoies D. in; enjoys listening to

( )16. --What_______ does he have in his schoolbag? --_______ money.

A. other; Many B. others; Lots C. else; Lot of D. else; A lot of

( )17. Her classmates_______ her. And she_______ likes them.

A. like all; too B. all like; also C. like all; also D. all like; too

( )18. Linda with her parents_______ Shandong.

A. live in B. lives in C. to live D. are living

( )19. He doesn't look_______ today. We must_______ him.

A. well; look after

A. Yes, we do

二、完形填空

B. good; looks for C. well; looks at D. good; look like B. Sorry, we don't C. No, I don't D. Good idea ( )20. --Let's fly kites! -- _______.

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【五】:2017高一寒假作业语文(七) Word版含答案

寒假作业(七)

基础知识+文言文阅读

一、语言基础知识及运用

1、下列词语中加点的字的读音全都正确的一组是 ( )

A、韶(sháo)华 蹊(qī)跷 祓(fú)除 爱憎(zēng)分明 ....

B、诘(jiã)问 机械(jiâ) 偌(nuò)大 蛊(gǔ)惑人心 ....

C、熨(yù)贴 棕榈(lǚ) 腈(qīng)纶 号(háo)啕大哭 ....

D、下载(zǎi) 羞赧(nǎn) 滂(pāng)沱 卷帙(zhì)浩繁 ....

2、下列词语中错别字最少的一项( )

A、原气大伤 世外桃园 断壁残垣 沿木求鱼

B、销脏灭迹 蜂拥而上 依山旁水 缀句成文

C、记忆尤新 怨天尤人 良莠不齐 向隅而泣

D、渝期作废 手头宽余 滥竽充数 反应意见

3、下列各句中,加点的词语使用恰当的一句是( )

A、随着人类社会的不断进步,新事物脱颖而出,语言作为日常交际的....

工具,也会相应地产生新词语来表达这些新事物。

B、“两会”期间,就百姓关注的社,保障、收入分配等热点问题,记者们辛勤釆访,及时报道,心劳日拙,受到广泛好评。 ....

C、一位老科学家指出,从事科学研究的青年人太急于求成,沉不下心来坐冷板凳,这样很难取得有重大影响力的科研成果。 ....

D、贝多芬晚年听力衰退,对外界的一切充耳不闻,但是,他能扼住命....

运的咽喉,忍受住强烈的苦痛,给世界创造了欢乐。

4、下列各句中,加点的成语使用恰当的一句是( )

A、那本介绍学习方法的书出版后,受到中小学生和家长们的热烈欢迎,一时洛阳纸贵。 ....

B、科技发展带来的便利是不容分说的,千里之外的问候,只要一个短信瞬间就能完成。 ....

C、假以时日,我们可以巧立名目,开发大批新颖别致的旅游项目,为景区再添光彩。 ....

D、学习了他的先进事迹后,我们每一个青年都应该追本溯源,看看自己做得如何。 ....

5、下列各句中,没有语病的一句是( )

A、剑潭村委会班子认为,在现代化形势下,财富的充足和可持续增长需要以知识的充实为前提,要让村民真正富起来,关键在于知识起决定性作用。

B、随着网络技术迅猛发展对信息流通形式形成的巨大刺激,产生了网络互动这个平台,开拓了民意表达的公共空间,增强了政府和人民的良性互动。

C、美国警方公布了“9·11”恐怖袭击事件发生时的航拍照片,这些极具震撼力的照片,让公众有机会感受从空中目击世界贸易中心大楼倒塌的一幕。

D、会议围绕充分发挥学生信息员的作用、加强教学质量监控、促进教风和学风建设,健全了学生信息员组织机构,布置了今年评教评学的主要工作。

6、下列各句中,没有语病的一句是( )

A、一项好的政策照理会带来好的效果,但在现阶段,必须强化阳光操作、民主监督等制约措施,因为好经也要提防不被念歪。

B、我国的改革在不断深化,那种什么事情都由政府包揽的现象正在改变,各种社会组织纷纷成立,这有利于社会矛盾和社会责任的分担。

C、一个孩子学习绘画,即使基础不太好,但是如果老师能夸奖夸奖,哪怕给一个鼓励的微笑,他也会感到非常高兴,越画越有信心。

D、执法部门对向未成年人出售、出租或以其他方式传播反动、淫秽、暴力、凶杀、封建迷信的图书报刊、音像制品,应依法从重处罚。

二、文言文阅读(19分)阅读下面的文言文,完成8——11题。 韩文,字贯道,成化二年举进士,除工科给事中。核韦州军功,劾宁晋伯刘聚,都御史王越、马文升等滥杀妄报。寻劾越荐李秉、王竑。语颇涉两宫,帝怒,挞之文华殿庭。已,进右给事中,出为湖广右参议。中贵督太和山,乾没公费。文力遏之,以其羡易粟万石,备振贷。九溪土酋与邻境争地相攻,文往谕,皆服。阅七年,转左。弘治改元,王恕以文久淹,.

用为山东左参政。居二年,用倪岳荐,擢云南左布政使。以右副都御史巡抚湖广,移抚河南,召为户部右侍郎。母丧除,起改吏部,进左。十六年拜南京兵部尚书。岁侵,米价翔踊。文请预发军饷三月,户部难之。文曰:“救荒如救焚,有罪,吾自当之。”乃发廪十六万石,米.

价为平。明年召拜户部尚书。

文凝厚雍粹,居常抑抑。至临大事,刚断无所挠。武宗即位,赏赉及山陵、大婚诸费,.需银百八十万两有奇,部帑不给。文请先发承运库,诏不许。文言:“帑藏虚,赏赉自京边

军士外,请分别给银钞,稍益以内库及内府钱,并暂借勋戚赐庄田税,而敕承运库内官核所积金银,著之籍。且尽罢诸不急费。”旧制,监局、仓库内官不过二三人,后渐添注,或一

臣固争,去‘八虎’易耳。”文捋须昂肩,毅然改容曰:“善。纵事勿济,吾年足死矣,不死

过。逾月,有以伪银输内库者,遂以为文罪。诏降一级致仕,瑾恨未已,坐以遗失部籍,逮文下诏狱。数月始释,罚米千石输大同。寻复罚米者再,家业荡然。瑾诛,复官,致仕。嘉靖五年卒,年八十有六。 (节选自《明史·韩文传》

8、对下列句子中加点的词的解释,不正确的一项是(3分)

A、 以其羡易粟万石,备振贷 振:救济。 .

B、救荒如救焚,有罪,吾自当之 当:承担。 .

C、至临大事,刚断无所挠 临:面对。 .

D、核所积金银,著之籍 著:彰显。 .

9、对文中画波浪线部分的断句,正确的一项是(3分)

A、而是时青宫旧奄刘瑾等八人/号“八虎”日导帝/狗马/鹰兔/歌舞/角抵/不亲万几/文每退朝/对僚属语及/辄泣下/

B、而是时青宫旧奄刘瑾等八人/号“八虎”日导帝/狗马/鹰兔/歌舞/角抵/不亲万几/文每退朝/对僚属/语及辄泣下/

C、而是时青宫旧奄刘瑾等八人号“八虎” /日导帝狗马/鹰兔/歌舞/角抵/不亲万几/文每退朝/对僚属语及/辄泣下/

D、而是时青宫旧奄刘瑾等八人号“八虎” /日导帝狗马/鹰兔/歌舞/角抵/不亲万几/文每退朝/对僚属/语及辄泣下/

10、下列对原文的概括和分析,不正确的一项是(3分 ) A、韩文为官清正,关注民众生活,他在湖广,妥善处理九溪士酋与临境争第一事;担任南京兵部尚书时,年成歉收,他开仓取粮十六万石,平抑米价。 B、韩文刚正不屈,敢于奏议国事,武宗继位,诸项费用供给不足,他不顾非议,一再提出自己看法;有关机构冗员渐增,他援引成例,着手压缩编制。

C、韩文疾恶如仇,尽力遏制权幸,宦官刘瑾等每日引诱皇上沉溺于声色狗马,不理政事,他采用李梦阳的建议,冒死谏诤,打击了刘瑾等的嚣张气焰。

D、韩文刚者易析,饱受政敌陷害,刘瑾以遗失部籍作为罪名,逮捕韩文,释放后又两次罚米,使他倾家荡产;直到刘瑾被诛后,韩文才复官而后退休。

11、 把文中画横线的句子翻译成现代汉语。(10分)

(1)淳安公主有赐田三百顷,复欲夺任丘民业,文力争乃止。

(2)即偕诸大臣伏阙上书,疏入,帝惊泣不食,瑾等大惧。

寒假作业(七)参考答案

一、语言基础知识及运用

1、【答案】A 【解析】B项: 偌(ruò)大 机械(xiâ) ;C 项: 棕榈(lǘ) ... 腈(jīng)纶; D项下载(zài)。 ..

2、【答案】C 【解析】 尤—犹 A项 原——元、园——源、沿——缘 ; B项 脏——赃、旁——傍 ;D项 渝——逾、余——裕、应——映。

3、【答案】C【解析】(坐冷板凳:①比喻长期受冷遇或因不受重视而担任清闲的职务;②比喻长期做寂寞清苦的工作。A、对象有误。“脱颖而出”比喻人的才能全部显示出来。B、褒贬色彩有误。“心劳日拙”指做坏事的人费尽心机,不但没有得到好处,反而处境越来越糟。

D、望文生义。“充耳不闻”指塞住耳朵不听,形容不愿听取别人的意见。

4、【答案】A 【解析】洛阳纸贵:著作广泛流传,风行一时。不容分说: 不容人分辩解释。巧立名目:定出许多名目,以达到某种不正当的目的。追本溯源:追究实物产生的根源。

5、【答案】C 【解析】本题考查辨析并修改病句的能力。A项句式杂糅,最后一分句改为“关键在于知识”或者“知识起决定性作用”。B项搭配不当,前一分句改为“网络技术的迅猛发展对信息流通形式形成了巨大刺激”,“开拓”前加“这一平台”。D项成分残缺,在“学风建设”后加“等议题”。

6、【答案】C 【解析】A项,否定失当,“因为好经也要提防不被念歪”应改为“因为好经也要提防被念歪”。B项,搭配不当,“这有利于社会矛盾和社会责任的分担”应改为“这有利于社会矛盾的化解和社会责任的分担”。D项,成分残缺,“执法部门对向未成年人出售、出租或以其他方式传播反动、淫秽、暴力、凶杀、封建迷信的图书报刊、音像制品”一句的后面应该加上宾语“的人或单位”。

二、文言文阅读(19分)

8、【答案】D 【解析】D项对“著”的解释有误,在这里应是“登记、记载”之意。考点定位:本题考点为理解常见文言实词在文中的含义。能力层级为理解B。

9、【答案】C

【解析】解答此题,可先整体阅读文段,弄懂其大意是韩文对刘瑾等人的不满,文段先写刘瑾等人引导皇帝沉溺声色犬马的行为,接着写韩文对这些行为的不满。于是据此理解断句。 考点定位:本题考点为理解并翻译文中的句子。能力层级为理解B。

10、【答案】B 【解析】B项错误为:无中生有。

考点定位:此题考点为归纳内容要点,概括中心意思。能力层级为分析综合C。11、(1)淳安公主有三百顷皇上赏赐的田地,又想夺取任丘老百姓的产业,韩文竭力抗争才让这事停止下来。(关键词:赐、复、民业、力争各1分,句意1分)

(2)韩文立即偕同各位大臣匍匐在金銮宝殿给皇帝上书,奏章递入皇宫,皇帝吃惊得哭泣着

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【六】:2017七年级上英语寒假作业

2017年人教版七年级上册英语寒假

作业(一)

一、单项选择。

( )1. Please _________ look at the blackboard. A. not B. don’t to C. don’t D. no

( )2. There _________ any money on the floor. A. are B. is C. isn’t D. aren’t ( )3. Let me help you _________ the box. A. to finds B. to see C. look D. find

( ) 4. I can’t speak _________ English. What’s that _________ English?

A. /, of B. in, in C. /, in D. the, /

( )5. Are Lily and Lucy in _________ class? No, they are in _________ classes.

A. the same, the different B. a same, a different C. same, different D. the same, different ( ) 6. Jim likes _________ TV after school. A. watch B. watches C. to watch D. to see ( ) 7. The clothes are green. I want to _________. A. colour it red B. colour it to red

C. colour them red D. colour them to red

( ) 8. _________ young man in a black shirt is _________ good worker.

A. The, the B. The, a C. An, a D. An, the ( ) 9. It’s 7 o’clock. It’s time for _________. A. get to school B. go to school C. school D. schools

( )10. These books are Miss Li’s. Please give _________ A. her them B. them to her C. it to her D. her it.

( )11. Mr Smith is forty, but he _________ very old. A. look B. looks like C. looks D. look like

( )12. This isn’t _________ skirt. _________ is on the clothes line. A. my, My B. his, His C. her…HerD. your…Yours ( )13. _______ is your bike? The green one. A. Where B. Which C. What D. What colour

( )14. Who’s the girl ___ green. Is she your sister? A. on B. in C. in the D. in a

( )15. Tom is _________ brother.

A. Lucy’s and Lily B. Lucy’s and Lily’s C. Lucy’s and Lily D. Lucy and Lily’s

( )16. -- Aren’t you a Young Pioneer? ____. A. No, I am B. Yes, I’m not C. Yes, I am D. Yes, I’m

( )17. This is ___ picture of ___ Green family. A. a, a B. the, / C, a, the D. the, the

( )18. Can you see the bird ____ the apple tree.

A. on B. in C. down D. behind

( )19. -- There’s a football game in the afternoon. ---- ______! A. Sure B. Come on C. Great D. All right ( )20. ___ woman in red is Wu Hua’s mother. A. That B. a C. The D. An

( )21. What’s the time. Please? -- It’s ______.

( )22. ---- What colour is your new coat? It’s ___ orange. It’s __ orange coat. A. the, the B. a, an C. /, a D. /, an

( )23. ----Mr Wang, I’m very ________ to see you. ---- _________ to meet you A. nice, Glad B. fine, Nice C. glad, GladlyD. glad, Nice

( )24. ---- Who is the girl over there? ---- I don’t know. Let’s _________ him.

A. to go and meet B. to go and to meet C. to go and meet D. go and meet ( )25. _________ is my uncle.

A. The man on the brown car B. The man in brown car C. The man in the brown car D. On the brown car man 二、单词适当填空。

1. They are those ____________ bags . (child )

2. There aren’t _________ pictures in the book. ( some ) 3. It’s time _________ up. (get) 4. The door is ____________.(lock)

5. These sweaters are ________________(they). _____________(our) are on the chair.

6. Sue and I are __________________(woman) teachers. 7. Let_____________(he) look at the picture. 8. Mr Green ____________ to work at 8:00. (go) 9. I ________________ a watch. (not have) 10. Jim’s father is a __________(work). 三、句型转换。

1. It’s time for lunch. (同义句)

It’s time ___________ ___________ lunch.

2. Are there any American buses in the street? (单数) ___________ there __________ American ___________ in the street?

3. Put on your shoes. (反义句) ___________ ___________ your shoes.

’s. (划线提问) ___________ ___________ are father’s.

5. There are some birds in the sky. (用some kites)

___________ there __________ birds or __________ __________ in the sky?

6. Is the nice watch hers?(复数) Are the nice ___________ ___________?

___________ ___________ animals ___________ you see on the hill. 8. It’s five forty-five?(同义句)

It’s ___________ ___________ ___________ ___________.

四、补全对话 对话填空,选十个单词,并用适当的形式填空。

A: Excuse me, Han Mei. __1__ the time, please?

B: Sorry. I don’t know. I __2__ find my__3__. Please go and __4__ Mr. Hu.

A: Excuse me. What time is it, please? C: It’s __5__ 3:30. A: Thank you, Mr. Hu.

C: __6__ watch is that? __7__ at it under the table. B: Is it black? C: Yes, it is.

B: Let__8__have a look. Oh, it’s mine. C: __9__ you are. B:__10__ very much. C: You’re welcome.

1. 2. 3. 4. 5.

6. 7. 8. 9. 10. 五、完型填空。

This is __1__ bedroom. It’s a nice room. We can see a bed, two __2__, a chair and a cat on the floor. What __3__ see on the wall? We can see some __4__ and a kite on it. We can also(还)see two windows __5__wall. Where’s __6__ computer? It’s on __7__ table. Some flowers are on this table, __8__. Where __9__ her penil-box and books? They are on the other(另一个)table. We can see a clock __10__ it. Under the chair is her cat. It’s a very nice bedroom.

() 1. A. Kate B. of Kate C. Kate’s D. of Kate’s () 2. A. tables B. table C. tables’ D. table’s () 3. A. we can B. can we C. can D. we

() 4. A. in picture B. picture C. pictures D. of picture ()5. A. in the B. in C. on the D. on ()6. A. a B. the C. some D. an () 7. A. the one B. an one C. one D. an () 8. A. yes B. two C. too D. no () 9. A. is B. are C. be D. is the

()10. A. in B. under C. on D. of

六、阅读理解。

A

Jim is an English boy. He is thirteen. He is a middle school student. He is in No.6 Middle School. He is in Class 2, Grade 2. His teacher is Miss Gao.

In his nice bedroom, you can see a bed, a table, a chair, a clock, a map, a picture, a cat and some flowers. There is a black cat under the table. There is a blue clock on the table, and there is a map of China and a picture of Jim’s family on the wall. ( )1. Jim ________ . Which isn’t right?

A. is an English boy in No.6 Middle School. B. is thirteen years old.

C. is in Class 2, Grade 2. D. has a nice classroom.

( )2. Miss Gao is _______.

A. Jim’s teacher B. Jim’s English teacher C. Jim’s Chinese teacher D. not Jim’s teacher ( )3. What colour is Jim’s cat? A. I don’t know. B. Black B. C. Dark black D. Light black. ( )4. What’s on the wall? A. blue clock. B. A map of China. C. A picture of Jim’s family. D. Both B and C.

( )5. How many kinds(种类) of things are there in the passage(短文)? A. Seven B. Eight C. Nine D. Ten

B

My name is Ted Pike. I am a worker in a big store (商店). I don’t work in the morning. I only work at night(夜晚). Every morning I come home at about half past six. I have breakfast at seven. After breakfast I go to bed. I get up at about half past two. I have lunch at a quarter to three and supper at twenty to eight. Then I go to work at a quarter past eight. I start work(开始工作) at nine. I look after the store every night. I like my job very much. ( )6. Ted Pike only works _____________. A. in the morning B. at noon B. C. in the afternoon D. at night

( )7. When does Ted go home every morning? A. At about half past seven B. At a quarter to seven C. At six thirty D. At seven ( )8. Ted goes to bed___________. A. at night B. before breakfast C. before lunch D. after breakfast

( )9. How long(长) is it between lunch and supper? A. Four hours and fifty-five minutes(分钟)

B. A quarter to three C. Twenty to eight D. Five hours and fifty-five minutes. ( )10. Which is wrong? A. Ted starts work at night. B. Ted starts work at 8:15 p.m. C. Ted is a worker in the store D. Ted likes his work very much. C Hello, friend! My name is Zhou Dan. I’m a Chinese girl. I’m twelve. I’m from Zhengzhou, China. Do you know

Zhengzhou? It’s in the middle of China. I’m in No.8

Middle School. There are about nine hundred students and fifty teachers in our school. Ours is a good school in Zhengzhou. I’m in Class2, Grade 1. There are 49 students in our class--- 29 girls and 20 boys. My English teacher is Miss Zhao Dan. Our names are almost the same, right? She is nice to me. We’re good friends. I like English, and I like music, too. I want to find a pen friend. Please write to me. Yours,

Zhou Dan

根据短文内容判断正(T)误(F).

11. The e-mail is from Zhou Dan.

12. There are nine hundred and fifty people in Zhou Dan’

s school.

13. Zhou Dan is in Grade 2.

14. The names of Zhou Dan and her English teacher are

the same.

15. Zhou Dan likes music only.

七、翻译:

1. 你的雨衣在讲台后面还是在窗户下面?

Is your ____________________________ or

________________________?

2. 让我帮你打扫你的卧室吧!

Let me ___________________________________.

3. 山上有多少只绵羊?

_______________________________ are there

_________________________?

4. 我想要一台像这样的彩电。

I ________________________________________.

5. 谁的衣服在晾衣绳上?是他的。 ______________ on _______________? They’re ________. 八、作文。 根据所给的图,以Li Lei’s bedroom 为题写一篇短文,不

少于6句话。 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

_________七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社。

2017年人教版七年级上册英语寒假作业(二) 一、词汇。 A.根据首字母填词。 1. There is o______ one telephone in my home. 2. Is she good at d________ pictures? 3. Ma Lin and Mang Nam are good table tennis p___________. 4. Mrs Smith is very W _______ . She can’t find her purse. 5. I don B .根据括号内的中文填词。 ’

t like my aunt. She is not f _________.

1. Skating is my ________ ( 2. Don 最爱) sport. ’

t _______ (跟随)me.

3. She is learning

Chinese ________

(医学) in

her room.

4 . Lucy and Lily

are Listening to their teacher ___________ (仔细).

5. His school isn’t far from his home. But he has a ________ (问题).

C.根据所给单词的适当形式填空。

1. I like doing some _______ (clean) in the morning.

2. Mr Green is a good teacher. He is very _________ (help).

3. Mr Brown works in a ________ (child) hospital in Chongqing.

4. Please look at the two photos. Can you find any _________

(different)?

5. These _______ (Canada) can speak some French.

二、单项选择。 ( )1. The paper plane is ________ the tree. It’s too ________. A. on, high B. in, tall C. on, tall D. in, high

( )2. They ______ their homework in the evening.

A. don’t do B. don’t B. C. do, not D. not do

( )3. Tom and Lily learn _______ each other and help each other.

A. of B. at C. from D. to

( )4. There are many _______ in the fridge. A. bottle apple juice B. bottles of apple juice C. bottle of apples juice D. bottle of apple juice ( )5. _______ is his English teacher.

A. Some of the men B. One of the man C. One of the men D. One of man

( )6. These are ____ and _____ rooms. A. Lily, Lucy’s B. Lily’s, Lucy’s C. Lily’s, Lucy D. Lily, Lucy

( )7. I can see only one sock. Where’s my _______ one ? A. others B. other C. the other D. the others

( )8. There is something wrong _______ my bike. Can you help me?

A. of B. with C. in D. for

( )9. Li Ping’s Uncle isn’t a worker ________ a doctor. He’s a postman.

A. and B. but C. or D. no ( )10. How old is Miss Lin? Do you know?

—— Sorry, I don’t know. But she is not old. She ______. A. look young B. looks fine C. looks very young D. is not young

( )11. There is not _________ in the purse.

A. some money B. some money’s

C. any money D. any moneys

( )12. It’s time to go to school. Let ___________. A. he go B. him go C. he to go D. him to go

( )13. Are you and Li Lei in the same school? -- _________ A. Yes, he is B. Yes, We are C. Yes, they are D. Yes, I am

( )14. Wang Hai goes to school _______ every morning. A. in, car B. in, bus C. by a bus D. by bus

( )15. ____does Lily like England and ____ does she like about England?

A. How, how B. What, what C. What, how D. How,what

( )16. _____ do the doctors do ______ your machines? Oh, a lot of things.

A. How, of B. What, on

C. What, with D. How, for

( )17. Hi, Mary. Here’s a post card ________ you, Who is it _________?

A. to, for B. for, from C. for, for D. to, to

( )18. That is ______ old photo of _______ Green family. It’s a

family of three people.

A. am, / B. the, / C. the, a D. an, the

( )19. There is no orang in the bottle. Would you like ______ to drink?

A. Something else B. else something C. else D. something

( )20. He doesn’t want red flowers. He want _______. A. purple ones B. purple one C. the purple D. purple

三、用所给的动词的适当形式填空。

1. Li Ping, _______ (not be) late next time, please. 2. What about __________ (run) up the tree?

3. Listen! Someone _______ (sing) in the next room. 4. Let’s ______ (play) class after school.

5. He ______ (do) his homework in the evening. But he ______ (not do) it at this time.

6. He usually likes _____ (dance), but he’d like ________ (go)fishing today.

7. ______ (walk) is good for health.

8. They must ________ (work) hard at English. 四、句型转换。

1. Can you help him?(同义句转换)

Can you _______ _______ _______ ________ ? 2. They work six days a week. (同上)

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社。

They work ________ Monday _______ Saturday. 3. He goes to work in a car. (同上) He _______ a ________ to work.

划线部分提问) _______ ________ does it take by plane?

5. He usually gets up at 5:30 in the morning.(现在进行时)

He ________ ________ ________ now.

o. (划线部分提问) _______ ________ is the meat a kilo?

7. Throw it like this, please.(否定祈使句) ______ _____ ________ like this, please.

8. He isn’t good at math. He ________ _______ well in math. 五、完成句子。 1.让我们谈谈这幅图片。Let’s _______ _______ the picture. 2.现在轮到你扫了,吉姆。It’s ______ _______ ______ ______ now,Jim.

3.我完成家庭作业需要2小时。

It ______ _______ two hors _____ finish my homework. 4.谁教我们法语?Who _______ _________ French?

5.他们拼命干活挣钱。They work hard to ________ _______. 6.请明天将英汉字典归还给我。

Please ______ the English Chinese ______ _______ to me tomorrow.

7.你们为什么不看央视新闻? ______ _______ you watch CCTV news? 8.别担心,学英语要花时间。 Don’t worry. _______English _____ ____. 六、完型填空。

I’m always very busy (忙的) every day. I usually up

early at 6:30 in the morning. But . I’m still sleepy (睡着的) . I put on my clothes, I wash my hands face…Do this! Do that. I have my . I go go school. I usually leave home at 7:00. At school we all study . We study English. Chinese, maths and so on (等等). 中午) I get home and have lunch. At 1:30 I go to school again. Sometimes we football in the homework. I go to bed at 10:00 and I go to sleep (入睡. ( )1. A. get B. gets C. getting D. getting

( )2. A. often B. usually C. sometimes D. always ( )3. A. and B. or C. but D. so ( )4. A. Before B. After C. When D. If ( )5. A. lunch B. supper C. breakfast D. meal ( )6. A. easy B. different C. difficult D. hard ( )7. A. on B. On C. at D. At ( )8. A. the B. × C. a D. an ( )9. A. many B. a lot of C. any D. a lot ( )10. A. next B. soon C. first D. last 七、阅读理解。

(A)

It’s Sunday. There are many people in the bus. And an old

man is looking here and there. He wants to find an empty seat(座位). Then he finds one. He goes to it. A small bag is on the seat. And a young man is sitting beside it.

“Is this seat empty?” asks the old man.

“No, it’s for a woman. She goes to buy some bananas.”

Says the young man.

“Well,” says the old man, “Let me sit here please.

When she comes back, I will(将) leave here.”

The bus starts(启动).

“She doesn’t come, but her bag is here. Let me give her

the bag.” Then the old man throws the bag out of the bus window.

The young man jumps up and shouts, “Don’t throw! It’

s my bag!”

( )1. The old man wants to find an empty seat _____. A. in the room B. in the bus C. beside the driver D. in a car

( )2. The old man finds an empty seat. He goes there and finds there is ____ on it.

A. a man B. woman C. a bag D. a coat

( )3. The young man says the seat is for ________.

A. a man B. a woman C. a boy D. a girl ( )4. The bus starts. The old man ______.

A. asks the woman to sit on the seat B. takes the bag to the woman

C. throws the bag to the young man D. throws the bag out of the window

( )5. The bag is ________. The young man doesn’t want the old man to throw it away.

A. the woman’s B. the old man’s C. the driver’s D. the young man’s

(B)

Four friends live in a small town. Their names are Cook,

Miller, Smith, and Carter. They have different jobs. One is a policeman, one is a carpenter, one is a farmer, one is a doctor. One day Cook’s sonbroke his right leg, and Cook took him to the doctor. The doctor’s sister is Smith’s wife. The farmer isn’t married(结婚). He has a lot of good hens. Miller always buys eggs from the farmer. The policeman sees Smith every day for they are neighbours.

( )1. Who is farmer?

A. Cook B. Smith C. Carter D. Miller ( )2. Cook’s son is taken to _______.

A. Miller B. Smith C. Smith’s wife D. Carter

( )3. If you need, you can get ______ to repair (修理)your desk. A. Cook B. Carter C. Miller D. Smith ( )4. Smith’s neighbour is ________.

A. the doctor’s wife B. Smith C. Carter D. Cook ( )5. Who is a policeman?

A. Cook B. Smith C. Miller D. cart

(C)

Wang Ping and Wang Bin are the twins. They are students.

They go to school five days a week. They don’t have classes on Saturday and Sundays.

Today is Sunday. They want to go to the shop. Wang Ping

wants to buy(买) a pen and Wang Bin wants to buy a pencil—box. In the shop there are many nice things and a lot of people . Some of them buy apples and bananas. And some of them buy food and clothes. The people in the shop are very friendly. Wang Ping and Wang Bin are very glad(高兴)to come back home with their things. ( )1. The twins go to school from Monday to Friday. ( )2. They go to the shop on Sunday. ( )3. Wang Bin wants to buy a pen.

( )4. The twins want to buy some food, too. ( )5. They are very glad today.

(D)

It is in autumn(秋天). A young man comes to a forest(森林).

He’s walking beside the forest. On his right is a river. On his left is

the forest. Suddenly(突然)he sees two green eyes looking at him from the trees. A tiger(老虎)is getting ready(准备)to jump on him.

What does he do? He must jump into the river. But

in the river there is a big crocodile(鳄鱼). Its mouth(嘴)is very big. The young man closes his eyes. The tiger jumps over him. And the young man opens his eyes. The tiger jumps over him. And the young man opens his eyes. The tiger is now in the mouth of the crocodile.

( )1. When does the story take place(发生)? ______. A. In winter B. In spring C. In summer D. In autumn ( )2. Where is he walking? _______.

A. Near the river B. Beside a forest

C. By the river D. Be the lake

( )3. What does he see looking at him? _______. A. Two green eyes B. A tiger C. A crocodile D. A man

( )4. Does he close his eyes at first(起初)? _________. A. Yes, he does B. No, he does not C. Yes, he must D. No, he mustn’t

( )5. What does the man see at last(最后)?__________. A. The tiger is in the mouth of the crocodile B. The crocodile is in the mouth of the tiger C. A fish in the mouth of the crocodile D. A ship is in the mouth of the crocodile 八、短文填空。

The children games in the park. They

are having a good t ’s four o’clock now. And it’s time to go . Miss Gao begins to C children’s name. “Tom!” “I’m h ,” Tom answers. “Han Meimei!” “Yes,” answers Han Meimei. “Liu Ming!” There’ . “Liu Ming” Miss Gao calls again. “ Liu Ming ?” Miss Gao asks. The children don’Well, Liu Ming is behind a big tree! He’s eating a

big apple. He doesn’t to let the other children know. Could Miss Gao f him?

1 ______ 2 ________ 3 ________ 4 ______ 5 _______6 ________ 7 _______ 8 _____ 9______ 10 _______

2017年人教版七年级上册英语寒假

作业(三)

一. 单项填空。从下列各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

( )1. — When is Tom’s birthday? — ___________ birthday is May 6th.

A. My B. Your C. His D. Her

( )2. I like these pants. ___________ nice. A. It’s B. That’s C. You’re D. They’re

( )3. ___________ Lili and Yaoyao have lunch at school? A. Do B. Does C. Is D. Are

( )4. — Joy, can you sing for the school concert? — Sorry, I can’t. ___________ I can play the piano. A. And B. So C. But D. Or ( )5. — When do you have P.E. ? —We have it ___________ Monday and Friday. A. in B. on C. at D. for

( )6. — I like that red T-shirt. ___________ is it? — It’s fifteen dollars. A. How old B. How many C. How much D. How long

( )7. — What’s your sister’s favorite ___________? — Red. A. movie B. fruit C. food D. color

( )8. A lot of people don’t play sports. They only ___________ them on TV. A. look B. watch C. read D. see ( )9. — Where are the socks? — ___________ A. They’re on the bed. B. They’re $ 5. C. I’ll take them. D. I can’t find them. ( )10.— Can she speak Chinese? — ___________ A. Yes, she does. B. No, she doesn’t. C. Yes, she is. D. No, she can’t. 二. 完形填空。 阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项中,选出能填入相应空白处的最佳选项。

(A)

Scott works very long hours. He usually gets up at 17:00. He brushes his ______31______ and has a shower. Then he eats his breakfast. What a funny time to eat breakfast! ______32______ breakfast he plays his guitar, and then he goes to work. To get to work, he ______33______ the number 17 bus to a hotel. The bus usually takes him to work at 19:15. He works all ______34______. People love to listen to him! He gets home at 7:00, and he watches morning TV. He goes to bed at 8:30. Can you think ______35______ his job is?

( )11. A. feet B. teethC. ShoesD. clothes

Suddenly a fairy princess comes and says, “I can ______20______ you. ” She gives Cinderella a party dress and a pair of glass ______21______. Then she says, “Come home early. My magic ends at midnight. I’m just learning this job. ” Cinderella goes to the party and ______22______ with the prince. She forgets about ______23______. Then she sees a clock. It is almost midnight. Cinderella ______24______ home, but she loses one of her glass shoes on the way. The prince wants to marry Cinderella, but all he has is the glass shoe. Many women try on the shoe, but it doesn’t fit. The prince ______25______, “Everyone has such big feet!” Then one day, Cinderella tries it on, and it fits! The prince and Cinderella get married, and they live happily ever after.

( )16. A. EatsB. CooksC. buys D. gives ( )17. A. with B. UpC. in D. out

( )18. A. party B. movie C. picnic D. concert ()19. A. happy B. sad C. ExcitedD. tired ( )20. A. see B. take C. help D. bring ( )21. A. ShoesB. hats C. pants D. gloves ( )22. A. sings B. dances C. plays D. talks ( )23. A. ClothesB. food C. music D. time

e think of d Duck because he is ___________.

A. old B. funny C. friendly D. little

( )26. You can buy a red T-shirt for ___________ yuan. ( )30. The underlined word “them” refers to (指的是) A. twenty B. fifteen C. fifty D. thirty ___________.

( )27. You play basketball well and want to join

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社。

A. children B. Donald Duck and Daisy the sports team. Please call ___________.

C. people D. Donald Duck and Peter Pig A. 86743169 B. 88340921

( )31. Which sentence about Donald Duck is NOT true? C. 87652390 D. 85347219 A. He doesn’t want to work. ( )28. The movie Harry Potter and the Goblet of fire is very ___________. B. He doesn’t have any friends. A. funny B. interesting C. exciting D. scary C. He makes people laugh again and again. D. He is angry when he does something wrong.

(B) (C)

Donald Duck was born on June 9, 1934. Now he is 71 years old. He is the oldest duck in the world. He is very Which is better, Radio or Television? funny. He makes a lot of people laugh again and again. About fifty years ago, when television first came out, people Children around the world all like him. thought that radio was no l onger useful. Television has both sounds He first appears (出现) in the cartoon The Wise (声音) and pictures. It is much more real and interesting to Little Hen. The little hen works very hard. But Donald watch television than to listen to the radio. Duck and his friend Peter Pig do not want to work. Then However, fifty years later radio is still very popular and it will the little her gives a lesson. She tells them that work be here for a long time. One reason is that we don’t need to see is important. pictures when we listen to the music on the radio. In fact, listening Donald is like a little man in a big world. He has a with your eyes closed is the best way to listen to a piece of music. good heart. He wants to help others. But things always go You can think yourself on a sandy beach or up high on a mountain. wrong for him. He doesn’t like it. He gets angry easily.

In other words, you can create (make) your own pictures.

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【七】:最新人教版七年级英语上册寒假作业(2017年)

最新人教版七年级英语上册寒假作业(2017年)

Unit 1

姓名________ 学号________ 班级________ 得分________

二、单项选择 (每小题1分,共15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

( )31. — What’s this?

— It’s ______ telephone. It is my ____ telephone.

A. a; / B. an; /

C. a; an D. the; an

( )32. — What’s Amy Smith’s last name? — __________.

A. Amy B. Smith

C. Amy Smith D. Smith Amy

( )33. — What’s _______ telephone number?

— ____________ telephone number is 6933-2501.

A. his; He B. your; Your

C. her; Her D. Your; I

( )34. — _______ it, please. — P-H-O-N-E.

A. Say B. Spell

C. Meet D. See

( )35. — What’s her name? — ______.

A. It’s a ruler

B. My name is Simon

C. Her name is Linda

D. She is fine

( )36. — _________ you Mike? — Yes, I ________.

A. Is; is B. Is; am

C. Are; is D. Are; am

( )37. — What color is it? — It’s _______.

A. W B. black

C. nice D. number

( )38. My number is 84739. It reads (读作) _______.

A. eight seven nine four three

B. eight four nine three seven

C. four three nine seven eight

D. eight four seven three nine

( )39. He is Alan Green. Alan is his _____ and Green is his _________.

A. first name; last name

B. first name; first name

C. last name; first name

D. last name; last name

( )40. — Is Dale your friend? — __________.

A. Yes, I am

B. Yes, he is

C. No, she isn’t

D. No, I’m not

( )41. — __________ your name?— Sally Miller.

A. What B. How

C. How’s D. What’s

( )42. — What’s five and _______?— It’s seven.

A. one B. two

C. three D. four

( )43. — How is Kate? — ____________.

A. She is in China

B. She is fine

C. She is my friend

D. Her pen is purple

( )44. — I am David. Nice to meet you! — __________

A. Hello, David!

B. I am OK.

C. Good evening, David!

D. Nice to meet you, too!

( )45. — ___________?— It’s a cup.

A. What’s your last name

B. What’s this

C. How are you

D. What color is it

三、完形填空 (每小题1分,共10分)

阅读下面对话,从A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

(D = David G = Gina)

D: Good morning! Are you Gina?

G: Yes, I am. What’s name?

name is David and my last name is Smith.

G: So (那么.

Mark your friend?

D: What’s his ?

8552-3612.

this in English?

G: It’s a jacket.

it, please?

G: OK, J-A-C-K-E-T.

is it?

G: It is red and white.

D: Thanks.

( )46. A. my B. his C. her D. your

( )47. A. one B. first C. last D. two

( )48. A. Gina Smith B. Smith Gina C. David Smith D. Smith David

( )49. A. Be B. Is C. Am D. Are

( )50. A. he isn’t B. he is C. she is D. she isn’t

( )51. A. friend B. jacketC. phone number D. middle school

( )52. A. It B. It is C. This D. This is

( )53. A. How B. What C. How’s D. What’s

( )54. A. spell B. say C. see D. meet

( )55. A. name B. numberC. color D. school

四、阅读理解(一) (每小题2分,共20分)

根据下列短文,选择最佳选项。

A

Good afternoon! I’m Alice. My last name is Smith. I’m in a red jacket. I’m in Xingfu Middle School. My phone number is 569-2679. This is Cindy Brown. She is my good friend. She is in a yellow jacket. She is in Xingfu Middle School, too. What’s her phone number? It’s 865-2397.

( )56. What color is Alice’s jacket?

A. Green. B. Blue.

C. Red. D. Yellow.

( )57. What’s Cindy’s last name?

A. Smith. B. Brown.

C. Alice. D. Cindy.

( )58. Cindy is _______ good friend.

A. Alice’s B. Bob’s

C. Grace’s D. Helen’s

( )59. What’s Cindy’s phone number?

A. 856-2679. B. 586-3279.

C. 569-2679. D. 865-2397.

( )60. Which of the following is TRUE (下列选项中哪一项是正确的)?

A. Alice’s phone number is 568-2679.

B. Cindy’s jacket is purple.

C. The writer’s (作者的) first name is Cindy.

D. Alice and Cindy are in the same school.

B

I’m Alan Brown. Tom Miller is my good friend. Tom and I are in Xinghua Middle School in

China now. Today (今天

“Good morning, Tom.”

“Good morning, Alan. This is my friend Mike Smith. He is in Xinghua Middle School, too. Mike, this is my good friend Alan,” Tom says.

“Hi, Alan. Nice to meet you,” the boy says.

“Nice to meet you, too, Mike. Your blue jacket is nice,” I say.

“Thanks!” the boy says.

“Hi, Tom. What’s this?” I say.

“It’s a telephone. It’s red. And my telephone number is 652-3586,” Tom says.

“OK!”

( )61. What’s Tom’s last name?

A. Brown. B. Smith.

C. Miller. D. Green.

( )62. What does the underlined words “a boy” refer to (指代)?

A. Alan. B. Mike.

C. Tom. D. Jack.

( )63. What’s Tom’s telephone number?

A. 652-3568. B. 652-3856.

C. 652-5386. D. 652-3586.

( )64. ____________ are not friends.

A. Alan and Mike

B. Tom and Mike

C. Tom and Alan

D. Alan and Jack

( )65. Which of the following is NOT true (下列选项中哪个是错误的)?

A. Alan meets Mike in the morning.

B. Alan, Tom and Mike are in China now.

C. Mike is in a red jacket.

D. Alan, Tom and Mike are middle school students.

五、单词拼写(每小题1分,共10分)

根据句意及首字母或汉语提示,写出单词的正确形式。

66. — Is she Cindy?

— N________, she isn’t.

67. 913257623 is my QQ n_________.

68. He is Paul. This is h________ map.

69. Three and five is e________.

70. My name is John. A__________ what’s your name?

71. Tina’s friend is a ________ (令人愉快的) girl.

72. Helen is my good _______ (朋友).

73. Eric studies (学习) in No. 6 Middle _______ (学校).

74. This is a red ______ (电话).

75. I _______ (遇见) Ms. Zhang in the morning.

六、选词填空(每小题1分,共5分)

根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。

Good morning! My 76. __________ is Anna. What’s this? It’s 77. __________ telephone. It’s a white telephone. White is my favorite (最喜爱的) color. That is my good friend. She is an English girl. She is in No. 16 78. __________ School. Her 79. __________ name is Jane. And Green is 80. __________ last name. Her telephone number is 659-1651. “Five” is her favorite number.

七、句型转换 (每小题2分,共10分)

按要求完成下列句子 (每空一词,含缩写)。

81. My name’s Simon. (写出完全形式)

_________ _________ _______ Simon.

82. — Is he Jim? (作否定回答)

— No, _______ _________.

83. I am John. (改为一般疑问句)

________ _________ John?

(对画线部分提问)

________ _________ telephone number?

85. name, his, Brown, last, is (连词成句)

_______ _________ ________ _______ ________.

八、阅读理解(二) (每小题2分,共10分)

阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Good morning. I’m Mike. John is my good friend. John is his first name and his last name is Smith. His favorite number is “eight”. You can see the number “8” on his blue jacket. What is his telephone number? It’s 6155-7328. His favorite color is green. His quilt and cup are green. He likes black, too. His pen is black.

86. What’s John’s full name (全名)?

___________________________________

87. What color is John’s jacket?

___________________________________

88. What’s John’s telephone number?

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【八】:人教版七年级寒假地理作业答案

  小编精心推荐

  七年级寒假作业答案:语文 | 数学 | 英语 | 生物 | 历史 | 地理

  寒假去哪玩了呢,如果你地理学得好的话,一定能从地图上找到很多关于旅游的蛛丝马迹,本文(人教版七年级寒假地理作业答案)由整理,欢迎阅读。

  【人教版七年级寒假地理作业答案】

  一、选择题(每题只有一个正确选项,每题1分,共16分)

  1.地球自转一周的时间是(    )

  A、12小时   B、24小时    C、6小时 D、48小时

  2.在等高线地形图上,坡陡的地方等高线 (    )

  A、相交    B、稀疏     C、密集    D、平行

  3.世界上人口最多的国家是(    )

  A、印度    B、巴基斯坦   C、俄罗斯 D、中国

  4. 地图上表示各种地理事物的符号叫做(    )

  A、图例     B、说明     C、注解     D、注记

  5.大陆某旅游团到台湾观光,选择最合适的地图是(    )

  A、台湾地形图 B、台湾交通旅游图 C、中国地图 D、世界地图

  6.板块构造学说认为 (    )xKb1 .Co m

  A、板块张裂地区常常形成山脉 B、板块是不会移动的

  C、板块碰撞地区火山地震活动频繁 D、全球地壳共分七大板块

  7.下面有关赤 道的说法中,不正确的一项是 (    )

  A、赤道是最长的纬线   B、赤道是南北半球的分界线

  C、赤道就是0°纬线     D、赤道指示南北方向

  8.家乡营口白昼时间最长出现在夏至日,这一天太阳光直射在(    )

  A、40°N B、南回归线 C、北回归线 D、赤道

  9.一天中最高气温出现在(    )

  A、午后2点左右 B、日出前后  C、正午12点左右 D、2点左右

  10.一年中去南极洲考察最好的时间为:(    )

  A、2月   B、1月    C、8月 D、7月

  11.青藏高原纬度较低,但年平均气温在0°以下,主要的影响因素是(    )

  A、纬度因素   B、海陆因素  C、洋流因素  D、地形因素

  12.中国的泰山海拔1524米,吐鲁番盆地海拔-155米,计算泰山与吐鲁番盆地的相对高度是多少米                           (    )

  A、1369米 B、1524米  C、1679米    D、1834米

  13.蒙古包和四合院是我国哪两个地区的特色民居(    )

  A、南方地区和北方地区 B、黄土高原和内蒙古高源

  C、黄土高原和北京地区     D、内蒙古高原和北京地区

  14.欧洲的居民主要是           (    )

  A、黄色人种 B、白色人种    C、黑色人种 D、混血人种

  15.季风气候最显著的大洲是(    )

  A、亚洲 B、欧洲      C、北美洲 D、南美洲

  16.划分发达国家和发展中国家的依据是(    )

  A、国家领土面积大小  B、国家历史长短

  C、国家经济发展水平  D、国家人口多少

  二、填表题(3分)

  将世界三大宗教的代表性建筑名称填入下面表格中。

  宗教 代表性建筑

  基督教

  伊斯兰教

  得 分

  评卷人

  三、连线题(6分)

  将世界上主要语言及分布地区一一对应,用线连起来

  A汉语            ①俄罗斯

  B俄语          ②中国以及东南亚部分国家

  C英语            ③西亚

  D西班牙语           ④欧、美

  美、大洋洲

  E法语            ⑤西班牙、拉丁美洲

  得 分

  评卷人

  F阿拉伯 语          ⑥法国

  四、读图题(20分):

  1.读东西半球图,回答下列问题(10分)

  (1)将图中数字所代表的大洲,大洋的名称填写在下面空格内:

  ①       ;③       ;⑤       ;⑦       。

  A       ;D       。

  (2)赤道穿过了       洲的北部和       洲的中部。

  (3)④与⑤两大洲之间的分界线,其中 有图中E处的       山;

  ③与⑤两 大洲之间的分界线是       运河。

  2.读“我国春季某日东部地区部分城市天气预报图”(如右图)回答下列问题。(10分)。

  (1)广州的天气是       ,       ℃;

  (2)武汉的天气是       ,       ℃;

  (4)北京的灾害性天气是       ,造成华北

  地区这种灾害性天气现象频发的原因很多,既有自然原

  因,又有人为原因。

  下列选项中属于人为原因的是(  )

  A、降水较少,土地干旱沙化  B、人类过度垦荒放牧

  C、春季干燥多风       D、本地区霜冻时间过 长

  (5)哈尔滨出现的天气是       ,对该城市       方面带来不利影响。

  五、探索题(5分)

  读右图,回答下列问题。

  (1)此图反映了什么问题?

  (2)人口的过度增长带来许多问题,除了右图中反映

  的问题之外,还有哪些问题?

  写出你所知道的三种。

  (3)漫画反映的问题,我们应采取的主要措施是

  七年级地理试题参考答案

  A          ①

  B        ②

  C          ③

  D          ④

  E          ⑤

  F          ⑥

  四、读图题(20分)

  1、(每空1分,共10分)

  (1) ①北美洲 ③非洲 ⑤亚洲 ⑦南极洲

  A、北冰洋  D、印度洋

  (2)南美洲 非洲

  (3)乌拉尔 苏伊士

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【九】:七年级寒假地理作业答案

  小编精心推荐

  七年级寒假作业答案:语文 | 数学 | 英语 | 生物 | 历史 | 地理

  从小学进入初中很多同学是不适应的,因为突然学习的科目增多了,而且难度很大,学习的压力让同学们有些吃不消是正常的,所以一些同学寒假就完全逃避了学习,如果这样的话,下学期会更累更难,压力更大,趁着寒假,花点时间学习吧,本文(七年级寒假地理作业答案)由整理,欢迎阅读。

  【七年级寒假地理作业答案:苏教版】

  (一)13、(1)地轴 北 南 (2)6 371 等于 (3)赤道 0度 40 000

  14、(1)因为地球太大了,人们无法看到地球的全貌,于是人们仿照地球的形状,并且按照一定的比例将它缩小,制成的地球模型——地球仪。(2)在地球仪上,人们用不同的颜色、不同的符号和文字来表示陆地、海洋、山脉、河湖、国家、城市等地理事物的名称、位置、形状等,地球仪可以给我们的工作、生活和学习提供方便。(3)略

  (二)14、(1)可信。因为地球在自转的同时,还围绕着太阳不停地公转,1年转过1周。(2)50岁。因为地球公转一周所需的时间是1年,转过50周就是50年。

  (三)14、可利用《大蜀山导游图》寻找明显标志物确定方向,也可以根据植物向阳性确定方向,即植物生长茂盛的山坡是向阳的南坡。(开放性题目,答案只要合理即可)

  (四)14、如:科学家在我国什么地方发现大洋地壳残片?在河北遵化发现大洋地壳残片说明了什么?华北地区在远古时期是什么样子?华北地区的陆地是怎样形成的?等等。(只需提出两个问题)

  (五)14、有可能。因为根据测量,亚洲和非洲之间的红海在不断扩张,位于欧洲和非洲之间的地中海在不断缩小。

  (六)(1)(2)(3)(4)

  (七)11、(1)多 2 000 (2)大于 (3)小于 (4)雨极 干极13、A地:终年多雨,年降水量大。B地:降水季节变化大,呈现明显的旱、雨两季。(八)12、(1)A (2)印度洋 (3)0(十)13、(1)⑥ (2)② ① (3)殖民主义扩张 国际贸易活动的扩展(十二)12、(1)邻国 公海 (2)A(×) B(√) (3)山脉 纬线 经线 纬线 湖泊

  一、单项选择题(本大题共20小题, 每小题2分,共40分,七年级上册地理寒假作业答案详解。在每小题所列出的四个选项中,只有一项是正确的。请将正确选项前的字母代号依次填在下面答题栏内)题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 8 19 20

  答案1.下列一些自然现象,由地球自转造成的是A.昼夜长短的变化 B.四季变化现象C.昼夜现象 D.昼夜交替现象2.太阳直射最北、最南的界线是A.南回归线和北极圈 B.北极圈和南极圈C.北回归线和南极圈 D.北回归线和南回归线3.下面是同样图幅的地图,你若采用最大比例尺的地图是A.建平县行政图 B.朝阳市行政图C.辽宁省行政图 D.中国行政图

  4.下列山脉为两个大洲分界线的是A.阿尔卑斯山脉 B.喜马拉雅山脉C.乌拉尔山脉 D.大分水岭5.东半球的经度范围是A.0°和180°之间 B.20°E和160°W之间C.20°W以西到160°E D.20°W以东到160 °E6.关于地球上海陆分布的说法,正确的是A.世界海陆分布很不均匀 B.南半球陆地多于北半球C.西半球陆地多于东半球 D.陆半球陆地多于海洋7.地球上,海洋所占的比例是:A.71% B.29% C.50% D.39%8.世界上跨经度最广的大洋是A.太平洋 B.大西洋C.印度洋 D.北冰洋9.下列词语中,描述 天气的是A.风和日丽 B.长夏无冬C.四季如春 D.常年湿润10.如果你爸爸今天要到南非出差(南半球),你将会建议带A.春装 B.夏装C.秋装 D.冬装

  11.2004年8月13日台风“查理”袭击美国,下列天气符号中,表示台风的是:

  12.赤道地区全年高温多雨,南极大陆终年严寒少雨且温差大,导致两地气候差异的主要因素是A.地形因素 B.海陆因素C.洋流因素 D.纬度位置13.下列地区中多地形雨的是A.沿海地区 B.长江三角洲C.喜马拉雅山北坡 D.喜马拉雅山南坡

  14.中央气象台天气预报:青岛3月17日气温为2~8℃,2℃是指一天中什么时候的气温A.午夜 B.日出前后C.日落之后 D.早晨8 时15.造成世界气候地区差异的原因是A.各地区社会经济条件不同 B.各地区风俗习惯不同C.各地农业发展水平不同 D.影响气候的因素不同16.人口的分布状况与地理环境有着密切联系,比较适合人类居住的地区是A.干旱的沙漠 B.原始的热带雨林

  第一章 让我们走进地理第一节 我们身边的地理知识课堂练习:单项选择题1.D(订正:“1.奥运会于2012年7月28日当地时间21时在 开幕,我们应该在 收看”改为“1.奥运会于当地时间2012年7月27日21时在 开幕,我们应该在7月28日 收看”,选项“D.英国伦敦 下午”改为“D.英国伦敦 上午”,地理七年级上册寒假作业答案解析。) 2.A 3.B 4.C 5.D 6.A 7.B 8.A 9.B 10.B 11.B 12.A 13.D 14.C

  15.B课后巩

  1.企鹅 北极熊 (订正:“它们生活”改为“它们生活在”)南极地区 北极地区 背景冰天雪地;企鹅、北极熊身上有厚厚的羽毛和绒毛;从电视或网上得到的知识,寒假作业答案《地理七年级上册寒假作业答案解析》(01hn.com )。(只要合理即可)

  2.荷兰 风车主要用来将堤坝内海湾的海水抽到外海,使河流带来的泥沙淤积,围海造田;此外,还磨面粉。

  3.①晒盐A.土地 ②采伐木材B.海洋 ③建设工厂C.森林 ④放牧⑤捕鱼4.A.赛马 ①滨海地区B.登山 ②我国东北地区(冬季)C.冲浪 ③河湖地区D.溜冰 ④山地地区E.赛龙舟 ⑤草原地区

  第二节 我们怎样学地理课堂练习1.B 2.A 3.B 4.A

  5.D 6.D 7.B 8.D 9.A 10.B 11.B 12.A13. D 14.A 15.A 16. B 17.A 18.B课后巩固1.⑴ 1∶80000000 (2)② ① ② ① (3)小 详细2.沙漠 时令河 长城 铁路 水电站 山峰 湖泊 公路3.缩小 图上距离 数字式 线段式 文字式 北 南北 东西 北 南 西 东 地图上的文字说明或数字标注4.略单元测验一、单项选择1.B 2.B 3.B 4.B 5.C 6.C 7. B 8.C 9.C 10.A 11.D 12.A 13.D 14.B 15.A 16.D 17.C 18.D 19.D 20.B二、综合题21.(1)经纬网 指向标 (2)指向标 正北 (3)西南-东北 正东 (4)南 北(5)东南文字式 线段式 数字式图上l厘米代表实地距离 50千米图上1厘米代表实地距离800千米 1:80 000 0001:10 000 000

  【七年级寒假地理作业答案:人教版】

  一、选择题(每题只有一个正确选项,每题1分,共16分)

  1.地球自转一周的时间是(    )

  A、12小时   B、24小时    C、6小时 D、48小时

  2.在等高线地形图上,坡陡的地方等高线 (    )

  A、相交    B、稀疏     C、密集    D、平行

  3.世界上人口最多的国家是(    )

  A、印度    B、巴基斯坦   C、俄罗斯 D、中国

  4. 地图上表示各种地理事物的符号叫做(    )

  A、图例     B、说明     C、注解     D、注记

  5.大陆某旅游团到台湾观光,选择最合适的地图是(    )

  A、台湾地形图 B、台湾交通旅游图 C、中国地图 D、世界地图

  6.板块构造学说认为 (    )

  A、板块张裂地区常常形成山脉 B、板块是不会移动的

  C、板块碰撞地区火山地震活动频繁 D、全球地壳共分七大板块

  7.下面有关赤 道的说法中,不正确的一项是 (    )

  A、赤道是最长的纬线   B、赤道是南北半球的分界线

  C、赤道就是0°纬线     D、赤道指示南北方向

  8.家乡营口白昼时间最长出现在夏至日,这一天太阳光直射在(    )

  A、40°N B、南回归线 C、北回归线 D、赤道

  9.一天中最高气温出现在(    )

  A、午后2点左右 B、日出前后  C、正午12点左右 D、2点左右

  10.一年中去南极洲考察最好的时间为:(    )

  A、2月   B、1月    C、8月 D、7月

  11.青藏高原纬度较低,但年平均气温在0°以下,主要的影响因素是(    )

  A、纬度因素   B、海陆因素  C、洋流因素  D、地形因素

  12.中国的泰山海拔1524米,吐鲁番盆地海拔-155米,计算泰山与吐鲁番盆地的相对高度是多少米                           (    )

  A、1369米 B、1524米  C、1679米    D、1834米

  13.蒙古包和四合院是我国哪两个地区的特色民居(    )

  A、南方地区和北方地区 B、黄土高原和内蒙古高源

  C、黄土高原和北京地区     D、内蒙古高原和北京地区

  14.欧洲的居民主要是           (    )

  A、黄色人种 B、白色人种    C、黑色人种 D、混血人种

  15.季风气候最显著的大洲是(    )

  A、亚洲 B、欧洲      C、北美洲 D、南美洲

  16.划分发达国家和发展中国家的依据是(    )

  A、国家领土面积大小  B、国家历史长短

  C、国家经济发展水平  D、国家人口多少

  二、填表题(3分)

  将世界三大宗教的代表性建筑名称填入下面表格中。

  宗教 代表性建筑

  基督教

  伊斯兰教

  得 分

  评卷人

  三、连线题(6分)

  将世界上主要语言及分布地区一一对应,用线连起来

  A汉语            ①俄罗斯

  B俄语          ②中国以及东南亚部分国家

  C英语            ③西亚

  D西班牙语           ④欧、美

  美、大洋洲

  E法语            ⑤西班牙、拉丁美洲

  得 分

  评卷人

  F阿拉伯 语          ⑥法国

  四、读图题(20分):

  1.读东西半球图,回答下列问题(10分)

  (1)将图中数字所代表的大洲,大洋的名称填写在下面空格内:

  ①       ;③       ;⑤       ;⑦       。

  A       ;D       。

  (2)赤道穿过了       洲的北部和       洲的中部。

  (3)④与⑤两大洲之间的分界线,其中 有图中E处的       山;

  ③与⑤两 大洲之间的分界线是       运河。

  2.读“我国春季某日东部地区部分城市天气预报图”(如右图)回答下列问题。(10分)。

  (1)广州的天气是       ,       ℃;

  (2)武汉的天气是       ,       ℃;

  (4)北京的灾害性天气是       ,造成华北

  地区这种灾害性天气现象频发的原因很多,既有自然原

  因,又有人为原因。

  下列选项中属于人为原因的是(  )

  A、降水较少,土地干旱沙化  B、人类过度垦荒放牧

  C、春季干燥多风       D、本地区霜冻时间过 长

  (5)哈尔滨出现的天气是       ,对该城市       方面带来不利影响。

  五、探索题(5分)

  读右图,回答下列问题。

  (1)此图反映了什么问题?

  (2)人口的过度增长带来许多问题,除了右图中反映

  的问题之外,还有哪些问题?

  写出你所知道的三种。

  (3)漫画反映的问题,我们应采取的主要措施是

  七年级地理试题参考答案

  A          ①

  B        ②

  C          ③

  D          ④

  E          ⑤

  F          ⑥

  四、读图题(20分)

  1、(每空1分,共10分)

  (1) ①北美洲 ③非洲 ⑤亚洲 ⑦南极洲

  A、北冰洋  D、印度洋

  (2)南美洲 非洲

  (3)乌拉尔 苏伊士

七年级寒假作业答案2017武汉大学出版社【十】:七年级地理寒假作业

  小编精心推荐

  七年级寒假作业答案:语文 | 数学 | 英语 | 生物 | 历史 | 地理

  下面是提供的七年级地理寒假作业,欢迎阅读。

  1:麦哲伦航行起止地点、航行方向如何?可以证明什么道理?

  2:坐地日行八万里,是指的什么现象?(在赤道地区地球自转一周为四万千米)

  4:一架飞机从长沙起飞,一直朝正东方向飞行,(沿纬线飞行)最终可以:( )

  A.到达北极点 B.到达南极点 C.回到长沙 D.不能回到长沙

  6:有关经线、纬线的叙述,正确的是:( )

  A.每条纬线都是半圆,每条经线都是圆圈

  B.每条纬线长度没有相等的

  C.经线指示南北方向,纬线指示东西方向

  D.经线的最高度数是90º ,纬线的最高度数是180º。

  7:一个人站在南极点上辨别方向,正确的是:( )

  A.上北下南,左西右东 B.前后左右都是南方

  C.前北后南,右东左西 D.前后左右都是北方(

  8:东西半球的界线的是:( )

  A.180º,0º B.160ºW,20ºE C.160ºE,20ºW D.赤道

  9:下列地点中,符合东半球、北半球、低纬度的是:( )

  A.30ºW ,10ºS B.10ºW,25ºN

  C.170ºE ,50ºN ) D.30ºE,20ºS

  10:请根据中国地图判断广州、上海、乌鲁木齐分别在长沙的什么方向。

  11:实地距离360千米的两地,在1:4000000的地图上的为( )厘米

  A.90 B.9 C.0.9 D.11

  12:下列地图的图幅大小相同,图中表示的内容最详细的是( )

  A.世界地图 B.中国地图

  C.湖南省地图 D.长沙市地图

  ★在地形图上识别五种主要的地形类型 一般为综合题。陡崖:等高线重合;鞍部 :两个山顶之间;山顶:等高线中间大、四周小的地形;陡坡:等高线密集,坡度较陡;缓坡反之。山脊:等高线由海拔高向海拔低处突出;山谷反之。

  13:海拔一般在200米以下,地面平坦或起伏较小的是( )

  A.山地 B.高原 C.平原 D.丘陵

  14:关于地球表面的叙述正确的是( )

  A.海洋占三分(七分),陆地占七分(三分)

  B.海洋大多分布在北半球

  C.陆地主要集中在南半球

  D.北极周围是一片海洋 ,南极周围一片陆地

  25:北回归线穿过哪几个大洲的大陆部分( )

  A.亚洲、北美洲、非洲 B.非洲、大洋洲

  C.南美洲、大洋洲 D.亚洲、 非洲

  16:全部在一个半球的大洲是( )

  A.南极洲 B.欧洲 C.北美洲 D.大洋洲

  17:位于东半球的大洋是 ( )

  A.北冰洋 B.太平洋 C.大西洋 D.印度洋

  18:海啸是怎样产生的?为什么印尼成为2004年大海啸的重灾区?

  19:喜马拉雅山的形成是由于( )

  A.美洲板块与亚欧板块相撞 B.亚欧板块与印度洋板块相撞

  C.美洲板块与太平洋板块相撞 D.美洲板块与南极洲板块相撞

  20:为什么环太平洋地带多火山地震?请用板块构造学说的理论解释。

  21:庞贝古城是维苏威火山爆发的遗址,维苏威火山爆发是在全球火山地震带上吗?

  22:天气预报:北方有一股强冷空气明天起影响我市,预计明天白天:晴,偏南风8-9级,最高温度12°,最低温度零下5°。请说出这一预报中不科学或错误的地方。(风向、气温、摄氏度)

  23:世界年平均气温最高的分布区位于( )

  A.亚洲大陆 B.非洲大陆 C.南美洲大陆 D.澳大利亚大陆

  24:下列地区,年降水量最少的是( )

  A.亚洲东部 B.南美洲北部 C.非洲北部 D.欧洲西部

  25:下列地区降水量最多的是( )

  A.赤道附近 B.极地附近 C.内陆地区 D.亚欧大陆沿海地区

  26:一天中气温最低值出现在( )

  A.太阳落山时 B.深夜12点 C.凌晨1点 D.日出前后

  ★气温与降水的变化规律 气温(低纬度向高纬度递减;低海拔向高海拔递减;冬冷夏热;每日14时气温最高)降水(温带地区沿海向内陆递减并影响景观的变化,从沿海向内陆逐渐由森林景观过度到草原景观、荒漠景观)

  27:关于气温的变化规律,叙述正确的是( )

  A.北半球7月份,陆地气温低于同纬度海洋气温 B.山麓地带温度低于山顶温度

  C.高度每上升1200米,气温下降7.2℃ D.同一地区,下层空气较上层空气冷

  28:欧洲大部分地区位于五带中的( )

  A.热带 B.北寒带 C.南温带 D.北温带

  29:除南极洲外唯一没有热带气候类型的大洲是 ( )

  A.非洲 B.欧洲 C.亚洲 D.南美洲

  30:安第斯山南段西侧受西风影响,应为( )

  A.亚热带季风气候 B.温带海洋气候 C.地中海气候 D.温带大陆性气候

  31:主要分布在南北回归线附近的内陆地区和大陆西岸的气候类型是( )

  A.热带雨林气候 B.温带海洋性气候 C.热带沙漠气候 D.亚热带季风气候

  32:温带海洋性气候为什么只分布在大陆的西岸?为什么南半球没有亚寒带针叶林气候?

  33:南、北纬30°—40°附近的大陆东岸( )

  A.夏季少雨,冬季多雨 B.夏季多雨,冬季少雨 C.春季多雨,秋季少雨 D.常年温润多雨

  34:地中海沿岸的气候特点是( )

  A.冬季干燥少雨,夏季温和多雨 B.冬季温和多雨,夏季干燥少雨

  C.春季炎热高温,夏季多雨湿润 D.秋季温和多雨,冬季干燥少雨

  35:世界最大的季风气候区位于( )

  A.亚洲东部 B.欧洲西部 C.非洲北部 D.北美洲南部

  36:一年内,可能有太阳直射的城市是( ) A.北京 B.武汉 C.广州 D.上海

  37:地球上的五带中,南温带位于( )

  A.赤道与回归线之间 B.南回归线和南极圈之间

  C.南极圈和南极之间 D.南回归线和北回归线之间

  38:西安气温年较差比东京年较差大的主要因素是( )

  A.洋流因素 B.纬度因素 C.海陆因素 D.地形因素

  39:“早穿皮袄午穿纱,怀抱火炉吃西瓜”的地区位于( )

  A.赤道附近 B.两极地区 C.中纬度内陆地区 D.南北回归线附近

  40:“人间四月芳非尽,山寺桃花始盛开”的主要原因是( )

  A.纬度因素 B.地形因素 C.海陆因素 D.洋流因素

  41:某山山脚下温度为22℃,山顶温度为10℃,这座山相对高度为( )

  A.600米 B.3666米 C.200米 D.2000米

  42:下列气候现象影响因素:

  江西庐山是避暑胜地( ) 海南岛是我国避寒胜地( )

  天津的年降水量比乌鲁木齐多( ) 安第斯山南段西侧降水多雨东侧( )

  城市热岛效应( ) (a 地势;b 纬度;c 海陆;d 地形;e 人类)

  43:近年来,人口处于负增长的国家有( )

  A.印度、意大利、日本 B.意大利、德国、瑞典 C.泰国、印尼、缅甸 D.德国、瑞典、巴西

  人口密度反映人口地理分布的疏密程度,用人/平方千米来表示。

  44:人口密度是指一个国家或一个地区的( )

  A.人口增长数 B.人口总数 C.人口出生率 D.平均每平方千米的人口数

  45:中国的领土面积为960万平方千米,其人口数为12.67亿,则人口密度为( )人/平方千米。澳大利亚领土面积为768万平方千米,人口数为0.19亿,则人口密度为( )人/平方千米。

  46:下列地区属于人口稀疏地区的是( )

  ①亚马孙河平原 ②我国东南部地区 ③西伯利亚 ④阿拉伯半岛 ⑤印度 ⑥加拿大

  A.①②③④ B.②③④⑤ C.③④⑤⑥ D.①③④⑥

  47:一个国家是不是人口越少越有利于经济发展?(劳动力短缺)

  48:独生子女组成的家庭与以往相比会有什么特殊负担?(人口老龄化)

  49:下列有关人口问题的叙述中,正确的是( )

  A.一个国家人口增长越快越好

  B.一个国家人口增长越慢越好

  C.人口问题只是在少数发展中国家较为突出

  D.人口增长应与社会、经济的发展相适应,现环境、资源相协调

  50:区别人种的主要根据是( )

  A.经济生活水平和文化程度 B.居住地区和生活水平

  C.风俗习惯、语言文化、宗教信仰 D.肤色、眼色、毛发、脸型等体质特征

  黄色人种主要分布在亚洲东部,美洲的印第安人和北冰洋沿岸的因纽特人也属于黄色人种。

  51:南亚的居民大多数属于( )

  A.黄色人种B.白色人种C.黑色人种D.混血人种

  世界的居民,分布最广泛的是白色人种,分布范围最小的是黑色人种。从地理分布来看,人种由赤道向极地逐渐变浅,这与各地太阳辐射的强度密切相关。

  52:关于三大人种分布的叙述,正确的是( )

  A.非洲只有黑色人种分布 B.黄色人种都分布在亚洲的东部

  C.印度南部分布着白色、黑色人种 D.白色人种主要分布在欧洲美洲和南极洲

  53:阿拉伯人和印第安人分别属于( )

  A.白种人、黄种人 B.黄种人、黑种人 C.黑种人、白种人 D.白种人、黑种人

  54:为了预先加温和湿润即将进入肺部的空气,欧洲人的鼻子有何特点?

  ★汉语、英语、法语、俄语、西班牙语、阿拉伯语的主要分布地区 联合国六种工作语言;使用人数最多的语言是汉语,流传最广的语言是英语;比利时、瑞士为法语国家;巴西为葡萄牙语国家;俄语在东欧具有广泛影响;伊拉克、埃及主要为阿拉伯语。

  55:拉丁美洲使用的语言主要是( )

  A.英语和法语 B.西班牙语和葡萄牙语 C.英语和西班牙语 D.法语和葡萄牙语

  56:把英语和法语都作为官方语言的国家是( )

  A.中国 B.法国 C.加拿大 D.澳大利亚

  57:被称为世界三大宗教的是( )

  A.基督教、伊斯兰教、佛教 B.基督教、犹太教、佛教

  C.犹太教、印度教、佛教 D.基督教、天主教、佛教

  58:源于中国本土的宗教是( ) A.佛教 B.道教 C.伊斯兰教 D.基督教

  59:耶路撒冷被哪些宗教称为圣城( )

  A.基督教、佛教、犹太教 B.基督教、犹太教、伊斯兰教

  C.基督教、道教、犹太教 D.佛教、犹太教、伊斯兰教

  60:聚落的主要形式包括( )

  A.工厂和矿区 B.城堡和村落 C.城市和乡村 D.宗教和寺庙

  61:墙体相对单薄,门窗开得较大并建有完备的排水系统的民居主要分布在( )

  A.寒冷地区 B.干旱地区 C.湿热地区 D.高原地区

  62:乡村的民居,大多分布在( )

  A.远离水源的地方 B.交通不便的地方 C.沼泽地区 D.依山傍水或沿公路的地方

  63:城市人口过度膨胀所带来的环境问题有( )

  A.水土流失严重 B.沙漠面积广大 C.水旱灾害频繁 D.交通堵塞、居住条件差

  64:下列不属于世界文化遗产范围的是( )

  A.古代的城堡和南宇B.皇家的宫殿和陵墓C.历史著名的壁画、碑刻D.保护良好的热带雨林

  65:位于西半球人口在1亿以上的发达国家有( )

  A.加拿大 B.美国 C.日本 D.印度

  66:人口1亿以上的岛国,又是发达国家的是( )

  A.印度尼西亚 B.日本 C.菲律宾 D. 尼日利亚

  67:为什么发明火药的中国在30年代却要向日本人购买“洋火”(火柴)“洋钉”(铁钉)?

  68:位于非洲的发展中国家( )

  A.印度尼西亚 B.日本 C.菲律宾 D.尼日利亚

  69:地跨南北两半球人口1亿以上国家有( )

  A.尼日利亚 B.巴基斯坦 C.印度尼西亚 D.孟加拉国

  70:发达国家最多的大洲是( )

  A.大洋洲 B.南美洲 C.亚洲 D.欧洲

  71:人口数量达1亿以上的亚洲国家有( )

  A.6个 B.7个 C.5 个 D.8 个

  72:长期以来,为什么西方强国一直将西亚作为激烈争夺的重要地区?

  73:P94美国某汽车公司生产轿车的模式,体现了国际经济一体化的特征,作为厂商,这种模式有利于:

  75:当太阳直射在北回归线时北半球的节气是____南半球的节气是____(夏至,冬至)。

  74:印度东北部的乞拉朋齐,被称为地球的“雨极”,请查找地图和资料,简要分析乞拉朋齐为什么会多雨?

下页更精彩:1 2 下一页
上一篇:七年级上册新人教版寒假作业答案 下一篇:犍为县人民政府网

相关文章推荐

网友评论

关于我们|联系我们|常见问题|会员协议|法律声明|友情链接